Vágólapra másolva!

Újabb bokszoló halt bele a kiütésbe

Öt nappal az Al Seeger ellen vívott csatáját követően meghalt Benjamin Flores, a profi ökölvívás egykori pehelysúlyú reménysége. Nagy Andrásnak továbbra is kritikus az állapota, a korábbi magyar válogatott bokszoló egy ausztráliai edzőmérkőzést követően került kómába. 

A 25 éves, mexikói Flores az NABF kispehelysúlyú címéért mérkőzött Seeger ellen, akitől technikai KO-vereséget szenvedett Dallasban. Az összecsapást a vezetőbíró álította le, miután Flores védekezésképtelenné vált a 8. menetben. A meccset követően a vesztes fél az öltözőben elájult és kómába esett. A kórházba szállítás után kiderült, hogy komoly agykárosodást szenvedett, kedden pedig belehalt sérüléseibe.

A profi ökölvívásban időről időre előfordulnak hasonló esetek, legutóbb márciusban a japán Masatate Tsuji, míg tavaly októberben a mexikói Daniel Aguillon halt meg KO-vereség következményeként.

Továbbra is küzdenek az orvosok az egykori magyar válogatott ökölvívó, Nagy András életéért, aki egy ausztráliai edzőmérkőzésen lett rosszul, agyában ödéma alakult ki, ezért mesterséges kómában tartják. A 23 éves, kadett vb-n ezüstérmes sportolót múlt pénteken műtötték meg először, de romlott az állapota, és hétfőn másodszor is meg kellett operálni.

Nagy nemrég kezdte el profi karrierjét, horvát licenccel versenyzett félnehézsúlyban. Három győztes mérkőzés után eredetileg három hónapra utazott Melbourne-be, ahol a tervek szerint május 22-én lépett volna szorítóba. A Kisalföld úgy tudja, az amatőrként az egyik legtehetségesebbnek tartott győri bokszoló korábban többször is panaszkodott fejfájásra, így rosszulléte veleszületett rendellenesség vagy egy korábban szerzett sérülés következménye is lehetett.