Vágólapra másolva!
Állítólag a félnehézsúlyú német Európa-bajnok Jürgen Brähmer ellen bokszol legközelebb Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoka.

Mint arról már beszámoltunk, az eddig mind a 30 profi meccsét győztesen megvívó Erdei eredetileg az augusztusi, budapesti gálán lépett volna fel legközelebb, ám német klubja, az Universum Box Promotion a jobb televíziós nézettség érdekében a német Ina Menzert szerepelteti helyette.

Erdeinek ehelyett szeptember 5-én Németországban terveznek egy címvédő mérkőzést, a profiboksz.hu és a monokli.com értesülései szerint hazai bokszoló ellen - noha az Universum hivatalosan egyelőre nem nyilatkozott a kihívó személyéről. Ha összejönne a párosítás, akkor ez a magyar bunyós második házi rangadója lenne, lévén Brähmer is az Universum alkalmazásában áll (az elsőn Erdei Thomas Ulrichot győzte le nagyon könnyedén).

A 30 éves Brähmert az Universum elnöke, Peter Kohl korábban az évszázad német tehetségének nevezte, de - állítólag sportszerűtlen életmódja és hanyag felkészülései miatt - eddig elveszítette a két legfontosabb meccsét. Először 2006-ban Mario Veit ellen kapott ki, majd fél évvel ezelőtt a WBA-világbajnok Hugo Hernan Garay győzte le egyhangú pontozással.

A fordított alapállású Brähmer idén márciusban lett Európa-bajnok Rachid Kanfouah legyőzésével, legközelebb június 6-án lép kötelek közé, hogy megvédje címét Antonio Brancalion ellen. Eddigi 34 profi meccséből 32-t nyert meg, 26-ot kiütéssel.