Vágólapra másolva!
A félnehézsúly egyik legnagyobb ígéreteként tartják számon Beibut Sumenovot, aki nyolc profiökölvívó-mérkőzése alatt már két egykori világbajnok trófeáját is begyűjtötte. A 25 éves kazah Byron Mitchell elleni sikere után Erdei Zsolthoz és Hugo Hernan Garayhoz is kihívást intézett, de legutóbbi nyilatkozatában már csak a WBO-világbajnok Madárt jelölte meg elsődleges céljaként.

Sumenov, aki testvérével saját promóciót vezet (igaz, egyelőre csak egyetlen bunyósuk van) Anson Wainwrightnak adott hosszabb interjút, amelynek fő témája következő mérkőzése volt.

"Erdeit akarom legközelebb. Megkerestük a promóterét, nagyon bízunk benne, hogy elfogadják a kihívásunkat. Ha ez a címmeccs nem jönne össze esetleg, akkor valamikor nyáron az Egyesült Államokban bokszolnék egy saját szervezésű gálán" - kezdte Sumenov.

A kazah bunyós Erdei mellett még Hugo Hernan Garayt is el tudná képzelni ellenfélnek.

"Mindkettőjükre készen állok, de Erdei az elsődleges választásom, ő az akire vadászunk. Ellene nagyon fontos övet gyűjthetnék be, utána esetleg egyesíthetném a címeket, majd végre teljes mértékben a promóciónkkal foglalkozhatnék. A célunk, hogy komoly cég legyünk, hogy világbajnokokat neveljünk ki és megadjuk a szurkolóknak, amit akarnak, vagyis a szórakozást, érdekes mérkőzéseket" - festette le jövőképét Sumenov, aki Las Vegasban készül majd következő fellépésére.

Profiboksz.hu