Vágólapra másolva!
Újabb negatív kritikával illették a WBO félnehézsúlyú világbajnokát, Erdei Zsoltot. Ezúttal az amerikai Yusaf Mack (28-2-2; 17 KO) üzent a profik közt mindeddig veretlen magyar ökölvívónak.

A 29 éves Mack a múlt héten a negyedik menetben kiütötte egykori kihívóját, DeAndrey Abront, ezután beszélt nagyratörő terveiről: "Akárkivel kiállok, úgy érzem, én vagyok a súlycsoport legjobbja, és a mostani csapatommal verhetetlen vagyok. Chad Dawsont tartják az elsőszámú félnehézsúlyúnak, ő az első a listámon, de mivel most Johnsonnal fog bokszolni, meg kell várnom a végeredményt, és aztán kihívom a győztest. Hogy összejöjjön ez a találkozó, címet és ezzel nevet kellene szereznem, Tavoris Cloud alkalmas ellenfél lenne erre a betöltetlen IBF címért, jó a srác, de nem vert meg senkit, szívesen mutatnék neki új dolgokat" - idézte az profiboksz.hu az önjelölt kihívót, aki ezt követően Erdei Zsolt, illetve Hugo Hernan Garay becsmérlésébe kezdett.

"Szerintem a súlycsoport leggyengébb világbajnoka Erdei Zsolt, aki nem más, mint egy felhizlalt középsúlyú, akit átsimogattak címvédésről címvédésre. Lépnie kéne és végre megverni valakit. Ha arról van szó, és ehhez Németországba kell mennem, állok elébe, elmegyek és kiütöm. Aztán ott van Garay, aki csak azért viselheti a WBA övét, mert Danny Green leadta azt, de nem méltó arra a címre, minden valamirevaló bunyóstól kikapott, mégis megkapta ajándékba azt az övet."

Yusaf Mack korábban nagyközépsúlyban bokszolt, ahol idő előtti vereséget szenvedett Alejandro Berriotól és Librado Andradétól is, ráaádul két döntetlen is csúfítja a mérlegét. Félnehézsúlyban eddig sikeresebb, az elmúlt egy évben Abronén kívül Chris Henry és Daniel Judah skalpját is begyűjtötte.

A profi ökölvívásban gyakori jelenség, hogy versenyzők efféle nagyzoló nyilatkozatokkal provokálják egymást, ám az utóbbi időben nem Mack volt az egyetlen, aki keményen kritizálta Erdeit, illetve a magyar világbajnok menedzsmentjét. Legutóbb az HBO kommentátora nevezte Erdeit a legkevésbé tisztelt és a leginkább semmibe vett világbajnoknak a Dawson-Tarver meccs felvezetőjében.

Erdei már évek óta hajtogatja, hogy ő is szeretne megütközni a súlycsoport legnevesebb bokszolóival, de nem rajta múlik, milyen meccseket szervez meg számára az Universum, amely már az augusztusi, budapesti gálán sem szerepelteti őt. Az eddig mind a harminc meccsén veretlen magyar bokszoló az [origo]-nak adott interjújában nemrégiben azt mondta, továbbra sem tudja, mikor és ki ellen lesz a következő meccse, de mindenképpen a szorítóban szeretné lezárni a pályafutását.

"Addig nem dönthetek, amíg nem tudom, ki lenne az ellenfelem: olyan kihívó, aki ellen érdemes kiállni, vagy pedig csak egy újabb visszalépést jelentő bunyós. Az uli-buli meccseket felejtsük el, hozzanak egy normális ellenfelet! (...) Az az igazság, hogy elvették a kedvemet az egésztől. A bunyót szeretem, a szorítóban tiszta küzdelem folyik, de túl sok a körítés. A menedzselési problémák tönkreteszik a lényeget, idővel megcsömörlik tőlük az ember. Jó lett volna, ha belefér még egy-két nagy meccs, de attól félek, ezekre már nem kerül sor" - mondta Erdei.