Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko szerint, ha édesanyjuk áldását adja rá, akár össze is jöhet egy mérkőzés közte és bátyja, a szintén nehézsúlyú világbajnok Vitalij között.

"Átbeszéljük újra az édesanyánkkal, mert tudjuk, mekkora érdeklődés lenne egy ilyen találkozóra, és így az egyikünk egyeduralkodóvá válhatna a nehézsúlyban" - mondta Vlagyimir Klicsko, az IBF és a WBO világbajnoka, aki június 20-án Ruszlan Csagajev ellen újabb címeket is begyűjthet.

Forrás: AFP
Korábban elzárkóztak a testvérharc lehetőségétől

"Persze, anyánk nem lenne boldog, ha szorítóba lépnénk egymás ellen, nagyon aggódnék az egészségéért, hiszen végig kéne néznie, ahogy a két fia egy véres, kemény küzdelmet vív egymással. Mindkettőnkben nagyon nagy a küzdőszellem, és nem finomkodnánk. Nem tudni, ki lenne az esélyes. Technikában, képzettségben én vagyok a jobb, viszont Vitalij erősebb nálam. Nagyon érdekes lenne" - szögezte le az ifjabbik Klicsko fivér.

Ugyanakkor nem kizárt, hogy Vitalij Nyikolaj Valujevvel is megmérkőzik majd. Az orosz óriás megerősítette, hogy szóban megegyezett az idősebb Klicskóval arról, hogy az ősz folyamán összemérik erejüket.

Pár napja Valujev még Vlagyimir Klicsko ellenfeleként került szóba, aki David Haye sérülése miatt keresett ellenfelet június 20-i összecsapására. Akkor Valujev személyesen közölte Vlagyimirrel, hogy az idő rövidsége miatt nincs szándékában kiállni ellene, de azt megígérte, hogy ősszel megmérkőzik bátyjával, Vitalijjal.

"Ez így van, beszéltünk erről telefonon. Megegyeztünk, hogy szeptember-október környékén ringbe lépünk egymás ellen. Mindketten akarjuk ezt a meccset, és azon leszünk, hogy együtt győzzük meg a promótereket ennek a mérkőzésnek a fontosságáról" - nyilatkozta Valujev a RIA hírügynökségnek.