Vágólapra másolva!
A WBC nehézsúlyú profiökölvívó-világbajnoka, Vitalij Klicsko szeptember 12-én, egy németországi gálán szeretne legközelebb ringbe lépni. Ellenfélnek David Haye, Nyikolaj Valujev és Chris Arreola jöhet szóba.

"Szeretnék Haye-jel összecsapni, jelenleg vele, Valujevvel és Arreolával folytatunk tárgyalásokat. Meglátjuk, melyik fronton sikerül a legkedvezőbb feltételeket kiharcolni. Mindhármukkal szeretnék megmérkőzni, mindegyik mérkőzésre vevők lennének világszerte az emberek" - nyilatkozta az ukrán címvédő a Sky Sportsnak.

David Haye menedzsere, Adam Booth elmondása alapján védence szeptember-októberre tervezi a visszatérését, és természetesen nem zárkózna el a Vitalij elleni meccstől.

"Egyelőre keressük a lehetőségeket, jó néhány ellenfél jelölt szerepel a tarsolyomban. A mérkőzés helyszíne attól függ, hogy ki ellen bunyózik majd David. Szó van egy találkozóról Vitalij ellen szeptember 12-re. Mi viszont nem akarunk addig ücsörögni és várni rájuk. Más lehetőségekkel is számolok, ahogy mindig. Ha Vitalij előrukkol egy jó ajánlattal, akkor megcsináljuk. Jelenleg azon munkálkodunk, hogy David felépüljön. Elküldtük Klicskóéknak az orvosi papírokat, amelyek szerint már július végétől rendelkezésre állhat, szóval, rajtunk nem múlik semmi" - mondta Booth.

Közben a híres brit promóter, Frank Warren azt állította, Haye valójában nem sérülés miatt lépett vissza a június 20-ra tervezett Vlagyimir Klicsko elleni találkozótól, hanem az angol Sentana tévétársasággal fennálló pénzügyi nézeteltérései miatt. ""Problémája volt a Setantával. Előre kérte tőlük a pénzt, ők pedig nem fizették ki. Ezt tényként állítom" - nyilatkozta Warren.

Profiboksz.hu