Vágólapra másolva!
Fantasztikus ötletet eszelt ki az amerikai Showtime televízió. A tévécsatorna elképzelései szerint a világ legjobb nagyközépsúlyú bunyósai egymás elleni bokszolnának egy körmérkőzés-sorozat keretében. Mivel Balzsay Károly nincs a kiszemeltek között, gyakorlatilag 2011-ig esélye sem lesz arra, hogy a kategória legjobbjai ellen lépjen ringbe.

A kezdeményezésben Carl Froch, Mikkel Kessler, Arthur Abraham, Jermain Taylor, Andre Ward és Andre Dirrell vennének részt. A csatorna elképzelései szerint a vesztesek sem esnének ki a versengésből, hiszen mindenki bokszolna három ellenféllel - értesült a profiboksz.hu.

Az első kör októberben lenne, amikor is Abraham-Taylor meccset rendeznének Németországban, illetve Froch-Dirrell csatát az Egyesült Királyságban. Novemberben Kessler és Ward mérkőzne meg Dániában, januárban pedig Abraham és Dirrel szállna ringbe az Egyesült Államokban.

A 2010 végéig tartó időszakban mindenki bokszolna még egyet és a záró fordulóban egy gálán bunyózhatna az Egyesült Államokban Abraham és Froch, valamint Kessler és Taylor.

A kezdeményezés nagyszerűsége ellenére a magyar szurkolók számára nagyon szomorú, hogy a WBO-világbajnok Balzsay Károly nincs a kiszemelt bunyósok között, így gyakorlatilag 2011-ig esélye sem lesz arra, hogy a kategória legjobbjai ellen lépjen ringbe, mivel azok egymással lesznek elfoglalva.

A Showtime pár bunyóssal már megkötötte a szükséges szerződéseket, de állítólag rövid időn belül minden papírmunka elrendeződik majd, és hivatalosan is bejelentik a végleges párosításokat, s a lebonyolítási rendet.