Vágólapra másolva!
Az előzetes várakozásoknál is izgalmasabb mérkőzést vívott egymással szombaton este a hamburgi Color Line Arena szorítójában Alekszander Dimitrenko és Eddie Chambers.

A Vlagyimir Klicsko kihívásáért folyó WBO-s összecsapás első perceiben azonnal kirajzolódott, hogy a két öklöző teljesen ellentétes taktikát választott: míg a jóval magasabb Universum-védenc Dimitrenko feltartó elsőkezes egyenesekkel és folyamatos oldalirányú mozgással, illetve sok hátrálással próbálta elkerülni a közvetlen közelharcot, addig a korábban Alekszander Povetkinnek is kellemetlen perceket okozó Chambers a menekülő útvonalak lezárásával, majd a beszoruló ukránra mért gyors horgokkal és felütésekkel próbálta gyűjtögetni a pontokat.

Az első menetekben még viszonylag kiegyenlített találkozó a harmadik felvonás körül kezdett Chambers elképzelései szerint alakulni, majd az ötödik etapban vett éles fordulatot a mérkőzés. Az ominózus három perc nagy amerikai fölényt hozott, és egy testre irányuló Chambers-ütés után Dimitrenko mélyütést reklamálva összerogyott. A mérkőzésvezető nem számolt, és kis pihenő után folytatódhatott a küzdelem, de a jelenet egyértelműen bizonyította, hogy Fritz Sdunek tanítványának komoly gondjai vannak.

A rezignált ukrán bunyós aztán a hetedik menetben egy vesetájékra irányuló ütés után kifordult, amelyet követően már nem maradt el a számolás, majd a felvonásból hátralévő rövid időben is nagy verést kapott. A mérkőzés ezen stádiumában nagyon úgy tűnt, hogy csak idő kérdése a kiütés, de a fiatal öklöző nagy szívvel visszajött a mély gödörből, és ha csak rövid időszakokra is, de magára talált, amiből látványos ütésváltások alakultak ki.

A találkozó utolsó harmadában szinte minden menet ugyanazon koreográfia szerint alakult: Dimitrenko a pihenők után úgy, ahogy tartotta magát, majd a felvonások közepén menetrendszerűen jött egy Chambers-roham, amely a kiütés szélére sodorta az ukrán harcost, aki ezt követően már főként csak a túlélésre törekedett. A tizedik etapban ismét óriási bajba került Dimitrenko, aki egy remekbe szabott álcsúcsra mért Chambers-balhorog után a padlóra rogyott, de a végzetesnek tűnő akció után is képes volt a folytatásra a vérző orrú Universum-bunyós.

A mindent eldöntő menetben Chambers megpróbált még egy nagy rohamot indítani, hogy ne a bírókon múljon a végeredmény, de a nagy szívvel küzdő Dimitrenko kihúzta a végső gongig. A pontozók végül többségi döntéssel (113-113, 117-109 és 116-111 arányban) Chamberst látták jobbnak, aki ezzel az értékes sikerrel a WBO ranglistán hivatalos kihívói pozícióba kerülhet, és a jövőben jó esélye lehet egy Klicsko elleni mérkőzésre, míg a nagyot küzdő, de meglehetősen rossz napot kifogó Dimitrenko első vereségét volt kénytelen elkönyvelni.