Vágólapra másolva!
A három kihagyás után július 25-én visszatérő Kótai Mihály 33 évesen még elég fiatalnak érzi magát ahhoz, hogy folytassa bokszpályafutását, ehhez azonban január óta közel harminc kilogramm súlyfeleslegtől kellett megszabadulnia.

A korábbi WBF és IBO nagyváltósúlyú világbajnok legutóbb 2006 márciusában bokszolt tétmérkőzésen, akkor egyhangú pontozásos vereséget szenvedett Steve Conwaytól. Ezt követően Kótai bejelentette, hogy felhagy a profi ökölvívással, július 25-én a várpalotai "Hazatérés" elnevezésű gálán azonban újra szorítóba lép.

"Több oka van, hogy újrakezdem. Először is fiatal vagyok még, 33 leszek augusztusban. Mindössze 29 éves voltam, amikor abbahagytam, többek között a rengeteg sérülés miatt" - mondta Kótai a Nemzeti Sport Online-nak. A nyilatkozatból kiderült, a bokszoló januárban még 103 kilogrammot nyomott, az elmúlt hónapokban pedig közel 30 kg-ot fogyott, arról azonban továbbra sem tudni, hogy milyen kategóriában és ki ellen tér vissza a jelenleg is Veres László irányításával készülő öklöző.

www.profiboksz.hu