Vágólapra másolva!
A világbajnokként való első hazai fellépés mellett még legalább egy újdonságot tartogat Balzsay Károly számára az augusztus 22-i, budapesti gála: a WBO nagyközépsúlyú világbajnoka német kihívója, Robert Stieglitz ellen masírozik először klasszikus bevonulóköpenyben a ringbe.

A SYMA-csarnokban bemutatkozó köpenyt Fazekas Endre, Kele Ildikó és Sármán Nóra tervezte, eltérő módszerekkel. Ebből az együttműködésből született meg a végső alkotás, amely mindenképp méltó egy világbajnok tekintélyéhez.

És ha már tekintély: Dan Rafael, a bokszvilág egyik legnagyobb kritikusa, az espn.com szakírója blogjában elismerően írt a második címvédésére készülő Balzsayról. Rafael szerint a nagyközépsúly van annyira jó, hogy a Showtime televíziós társaság után a másik óriás (bunyóban speciel az első számú cég), az HBO is szupertornát indítson, amelyen Balzsaynak is ott a helye.

Az amerikai szakíró úgy fogalmazott, "nem lenne rossz mezőny" a Lucian Bute (IBF-világbajnok), Balzsay Károly (WBO-világbajnok), Librado Andrade, Sakio Bika, Allan Green, Kelly Pavlik (a középsúly egyik legjobbja) alkotta hatos. A boxrec.com adatbázisában mindannyian a legjobb 12 között szerepelnek.

A címvédésre készülő Balzsay csütörtökön pihenőt kap, édesapja hatvanadik, saját maga harmincadik születésnapja alkalmából. "Az edzőteremben ilyenkor tortát meg süteményeket szoktak hozni, nekem sajnos most szinte semmi sem jut belőlük. Majd leeszem róluk a gyümölcsöket, de a tészta és a krém a többieknek marad. Ára van a fogyásnak" - mondta Balzsay, aki edzőjétől, Fritz Sdunektől ajándékba megkapta a teljes csütörtök délutánt, cserébe viszont két tréningen kellett résztvennie délelőtt.

A WBO nagyközépsúlyú övéért kiírt Balzsay Károly-Robert Stieglitz mérkőzés köré épülő gálát augusztus 22-én tartják.

profiboksz.hu