Vágólapra másolva!
Vitalij Klicsko szeptember 26-án, Los Angelesben száll ringbe megvédeni a WBC-nél őrzött világbajnoki övét. Az ellenfél a nehézsúly egyik legnagyobb amerikai ígérete, Chris Arreola lesz.

Az ukrán világbajnok beleegyezéséről Arreola mérkőzéseinek főszervezője, Dan Goossen számolt be. A 38 éves, idősebbik Klicsko fivérnek ez lesz a harmadik meccse azt követően, hogy visszavonultságát feladva újrakezdte bokszkarrierjét, amelyet csupán két vereség csúfít, miközben 39 fellépéséből 37-et megnyert, egy híján valamennyit kiütéssel.

Idén sokáig úgy volt, hogy az angol David Haye-jel küzd meg Németországban, csakhogy a szigetországi bokszoló hátsérülésre hivatkozva visszatáncolt az összecsapástól, így került a képbe Arreola. Az amerikai ringadatai is tiszteletet parancsolóak, hiszen eddigi 27 mérkőzésén kivétel nélkül győzött, 24-szer KO-val. Ráadásul a mexikói felmenőkkel rendelkező öklöző gyakorlatilag teljesen hazai környezetben állhat a kötelek közé az ukrán óriással szemben, mivel ő már Los Angelesben született.

Az évekig Los Angelesben élő Klicsko pályafutása során harmadszor lép fel a Staples Centerben. 2003 júniusában - ugyanitt vívott nagy meccset Lennox Lewisszal, akit alaposan megszorongatott, végül azonban a brit meg tudta őrizni címét vele szemben, mert a súlyos arcsérülést szenvedett és addig vezető Klicskót a hatodik menetben leléptették.