Vágólapra másolva!
Miguel Cotto legyőzése után Floyd Mayweather Jr. maradt az egyetlen ellenfél Manny Pacquiao számára. Mayweather a WBO váltósúlyú bajnoka saját szájából akarja hallani, hogy vele akar megverekedni.

Manny Pacquiao vasárnap hajnalban, Las Vegasban technikai kiütéssel legyőzte Miguel Cottót, s ezzel megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét. A filippínó fölénye egyértelműen kivehető a meccs ütésstatisztikájából is.

Pacquiao összesen 780 ütést indított, amiből 336 célba is ért, ami 43 százalékos találati arányt jelent. Cotto ezzel szemben mindössze 29 százalékos hatékonysággal dolgozott, 172 ütése talált. Még nagyobb a különbség az erős ütések tekintetében: a győztes 560 power punchának 49 százaléka talált, míg Cotto 300-ának csak 31 százaléka. A 300 erős ütés egyébként szintén kiemelkedően magas szám.

Cotto legyőzése után már csak Floyd Mayweather Jr. állhat Pacquiao útjába a halhatatlanság felé vezető úton. FM Jr. azonban még sosem hallotta magától a filippínótól, hogy ki akarna állni ellene: "Manny Pacquiao a harcos, de bármikor, ha megkérdezik tőle, ki akar-e velem állni, az a válasza, hogy ez a promóterein múlik. Tőle akarom hallani, hogy 'Igen, össze akarok csapni Mayweatherrel!'"

"Bunyósok vagyunk, ha valaki arról beszél, hogy egy másik bunyóssal akar meccselni, akkor ki kell állni és megmondani. Pacquiao soha nem mondja direktben, hogy bokszolni akar velem, talán, mert tiszta számára, hogy ez egy olyan találkozó, amit nem nyerhet meg. A meccsének felvezetésében, egy interjú során azt mondta, hogy nem hiszi, hogy én ki akarok vele állni, és nekem az ökölvívás csak a pénzről szól, ezért nem kapkodok egy jó meccsért. De azt nem mondta, hogy bokszolni akar velem. Miért nem arról dumál, hogy ő mit akar, ahelyett, hogy arról szövegelne, hogy én mit nem fogok csinálni? A válasz egyszerű és tiszta, hisz tudja jól, hogy semmilyen körülmények között nem tud megverni" - jelentette ki Mayweather.

"Még egy óra sem telt el a szombati meccse után, mikor nekiálltak rajtam csámcsogni. Az ESPN rólam kérdezte, és mit mondott? Nem azt, hogy 'Igen, Mayweatherrel akarok meccselni', hanem 'Ú, ááh, hááát, ezt a promóteremmel kell megbeszélni.' A világ eszméletlen kíváncsi egy mérkőzésemre egy olyan emberrel, akinél megvan az esély, hogy megverhet. Mindenki ezt akarja, a bokszvilág pedig keresi a megfelelő személyt ehhez. Manny Pacquiao csapata eszméletlen jó munkát végzett, hogy felépítsék őt, mint hihetetlen bokszolót, aki képes lehet engem legyőzni. De hát ő nem az a fickó, ahogy a többi sem" - fűzte tovább a szót az amerikai.

Mayweather egy üzenettel zárta mondandóját: "Mondják meg Manny Pacquiaónak, hogy álljon ki végre magáért, és állítson le mindenkit, beleértve a nagypofájú edzőjét is, akik helyette szövegelnek. Én a saját főnököm vagyok, a magam érdekében beszélek, ahogy most is."

Azért Cottóról is beszélnek még: a Puerto Ricó-i ökölvívás élő legendája, Felix Trinidad a mérkőzés előtt természetesen honfitársa győzelmét várta.

"Mindig tudtam, hogy kemény meccs lesz. Apámmal együtt végig úgy gondoltuk, Cotto le tudja győzni Pacquiaót, mert nagyon jó technikájú bokszoló. De Pacquiao rettenetesen kemény ütésekkel operál és még rendkívül gyors is. Cotto erőnléte a bekapott ütések hatására fokozatosan elillant. Végül is csupán két veresége van, szerintem lehet még néhány jó meccs benne. Azt tanácsolom neki, vívjon meg még két-három összecsapást, hogy biztosítsa a további megélhetését, majd vonuljon vissza" - értékelte Trinidad a november 14-én látottakat.

www.profiboksz.hu