Vágólapra másolva!
Nem akarja 12 meneten át kergetni Erdei Zsoltot, ezért jobban örülne Giacobbe Fragomeni győzelmének Krzysztof Wlodarczyk edzője. A lengyel bokszoló lesz a szombat esti cirkálósúlyú címmérkőzés győztesének kötelező kihívója.

Wlodarczyk még tavasszal bokszolt döntetlent a WBC-bajnok Fragomenivel, a szervezet pedig nemrég úgy döntött, hogy a vitatott eredmény miatt az aktuális világbajnoknak legközelebb ki kell állnia a lengyel ellen.

Bár Erdei többször is kijelentette, hogy csak a szombat esti meccset vállalja cirkálósúlyban, és visszatér a félnehézbe, Wlodarczykék azért számolnak azzal, hogy mégis a magyar ökölvívó lesz az ellenfelük. Igaz, a kihívó edzője jobban örülne Fragomeni sikerének.

"Egyértelmű, hogy Fragomenit választanám, ő sokkal jobban fekszik Krzysztofnak, szeret dulakodni, harcolni. Egy Erdei elleni meccs jóval nehezebb lenne, mert a magyar az ütései után mindig eltáncol, mi meg kergethetnék az egész meccsen" - nyilatkozta Fjodor Lapin a bokser.org-nak.

Szombaton az Universum legfőbb németországi riválisa, a Sauerland-istálló vezetője is beszélt Erdeiről. "Nem értem, hogy Erdei miért nem másképp lett felépítve, mi sokkal többet kihoztunk volna belőle" - jegyezte meg Wilfried Sauerland.

Fragomeni legyőzésével Erdei az első magyar profi bokszoló lehet, aki két súlycsoportban is világbajnoki címet szerez.

A Fragomeni-Erdei összecsapás a tervek szerint 23.15-kor kezdődik Kielben, a gálát az RTL Klub és a ZDF élőben közvetíti.

www.profiboksz.hu