Vágólapra másolva!
Tavoris Cloud, az IBF félnehézsúlyú világbajnoka nem vállalja az Erdei Zsolt elleni címegyesítő mérkőzést. Vető Gábor ujját törte Vitalij Klicsko gálaestjén, de Vlagyimir Klicsko márciusi fellépésére visszatér.

Nem vállalta az Erdei Zsolt elleni címegyesítő mérkőzést az IBF félnehézsúlyú világbajnoka, Tavoris Cloud, aki ennek ellenére igen ambiciózus terveket dédelget.

A veretlen bokszoló nyílt kihívást intézett a kategória legjobbjának tartott Chad Dawsonhoz: "Chad Dawson nem futhat előlem 12 meneten keresztül. Hihetetlenül nagy nyomást tudok rá gyakorolni és mindkét kezemmel keményen ütök."

Cloud eddig még nem védte meg övét a Clinton Woods elleni címszerzés óta. A nagy szavak ellenére Dawson valószínűleg nem foglalkozik túl sokat Clouddal, ugyanis a következő ellenféljelöltje Bernard Hopkins vagy Jean Pascal.

Erdei honfitársa, Vető Gábor a szombati Vitalij Klicsko vs Kevin Johnson WBC nehézsúlyú világbajnoki mérkőzés köré épülő berni gálán négy menetben, egyhangú pontozással legyőzte a tanzániai Obote Ameme-t, és ezzel 13 profi összecsapása után is őrzi hibátlan rekordját.

A küzdelem során Vető bal keze erősen bedagadt, az egyik ujja is eltört, így elmaradnak az öklöző következő, Ausztriába és Szlovákiába tervezett összecsapásai, de várhatón szorítóba léphet a március 20-i Vlagyimir Klicsko - Eddie Chambers IBF, WBO nehézsúlyú világbajnoki mérkőzéssel fémjelzett németországi gálán.

Az eddig főként Magyarországon készülő bunyós a jövőben várhatóan Bernben folytatja az edzéseket, és az ökölvívás mellett egy nagy cég logisztikai részlegénél fog dolgozni.

www.profiboksz.hu