Vágólapra másolva!
Végzett magával cellájában Edwin Valero világbajnok profi bokszoló, aki vasárnap egy venezuelai szállodában megölte a feleségét.

A rendőrségi bejelentés szerint a venezuelai ökölvívó néhány órával őrizetbe vétele után, hétfő hajnalban felakasztotta magát, úgy, hogy saját ruháit egy rácshoz kötözte. Öngyilkossága előtt, vasárnapra virradóra egy szállodában három szúrással megölte a feleségét a venezuelai Caracashoz közeli Valenciában.

A házaspár az eset előtti éjszakán, éjfél előtt nem sokkal foglalta el hotelszobáját, Valero másnap hajnalban, 5.30-kor jelentette a gyilkosságot a szálloda személyzetének. A nyomozók szerint a házaspár veszekedett, majd összeverekedett, és az asszonyt feltehetőleg ekkor érhették a halálos szúrások.

Wilmer Flores, a város rendőrfőnöke a letartóztatás után elmondta, hogy az Inka becenevű, 28 éves öklöző több alkalommal bántalmazta a négy évvel fiatalabb nejét s családjának más tagjait is, ezért háromhavonta meg kellett jelennie a rendőrségen.

Forrás: AFP

Március 25-én letartóztatták a felesége megverése miatt, később azonban ejtették az ellene felhozott vádakat, mert az asszony kijelentette: elcsúszott és leesett a lépcsőn, így szedte össze fej-, borda- és tüdősérüléseit.

Valero alkohol- és drogfüggő volt, és egy korábbi motorbalesetben agykárosodást szenvedett. Legutóbb februárban védte meg könnyűsúlyú világbajnoki övét a WBC-nél Antonio DeMarco ellen.

Április elején hat hónapos gyógykezelésnek vetette alá magát, hogy megszabaduljon alkoholfüggőségétől. A WBC támogatásáról biztosította Valerót, akit úgynevezett "champion in recess" (pihenő bajnok) státuszba helyeztek.

Valero utolsó mérkőzése:


Az óriási ütőereje és kemény stílusa miatt közkedvelt bunyós Valerónak jó esélye volt arra, hogy ringbe szálljon a sportág egyik jelenlegi legnagyobb alakja, Manny Pacquiao ellen. A könnyűsúly egyik legjobb bokszolója volt, a mértékadó Fightnews szervezetektől független ranglistáján az első helyen állt. A bokszoló pályafutása 27 profi meccsét mind megnyerte, valamennyit kiütéssel.