Vágólapra másolva!
Testvére szerint az alkohol és a kábítószerek tették tönkre Edwin Valero venezuelai ökölvívó-világbajnokot, aki előbb megölte a feleségét, majd a börtönben felakasztotta magát.

"Mióta Edwin hazajött az utolsó meccséről, Mexikóból, teljesen bekattant. Folyamatosan ivott és drogozott, közveszélyes volt. Mindenkivel verekedni akart, a kokain paranoiássá tette. Egyszer dühöngött, egyszer nyugodt volt. Totálisan kiszámíthatatlanul viselkedett. Edwin nagyszerű ember volt, de az alkohol és a drogok tönkretették. Mindig azt hitte, hogy az emberek bántani akarják. Folyamatosan egy Pacquiao elleni meccsben gondolkodott, azt hitte, hogy novemberben megmérkőzhet vele" - idézte a Profiboksz.hu az egyik venezuleai napilapnak nyilatkozó Edward Valerót, a bokszoló testvérét.

Valerót először március 25-én vették őrizetbe felesége bántalmazása miatt. Az asszony azonban később visszavonta vallomását, azt állítva, hogy leesett a lépcsőn, és abból adódtak fej-, borda- és tüdősérülései. A bokszolóról köztudott volt, hogy többször is bántalmazta már családtagjait, de azok minden esetben visszakoztak a feljelentést követően.

Április elején gyógykezelésnek vetette alá magát, hogy megszabaduljon függőségétől. Április 18-án azonban egy hotelszobában újfent összeveszett feleségével, akit több késszúrással megölt. Letartóztatták, de másnap hajnalban a börtönben ruhái segítségével felakasztotta magát.

Valero ekkor a "champion in recess" (pihenő bajnok) státuszban volt a WBC-nél.