Vágólapra másolva!
Jean Pascal, a WBC félnehézsúlyú világbajnoka úgy véli, hogy nagyon erős súlycsoportban bokszol, amely hamarosan az ökölvívás legerősebb kategóriája lehet. A 28 éves, haiti származású kanadai bokszoló a Netbox.com kérdésére azt mondta: nem ismeri Erdei Zsoltot, így nem tudja, hogy fog-e ellene mérkőzni.

"Egy komplex harcos vagyok, aki egyszerre rendelkezik megfelelő fizikai erővel, agresszivitással és magas technikai tudással. Úgy lettem világbajnok, hogy képességeimnek csak a hetvenöt százalékát adtam ki, ennél lényegesen több van bennem" - idézte a Profiboksz.hu Jean Pascalt.

"Az edzőm és jómagam is úgy gondoljuk, még mindig van javítanivaló. Utólag rájöttem, hogy Dawson ellen én is elég sok hibát elkövettem, éppen ezért nagyon izgatott vagyok a visszavágóval kapcsolatban, bár ő volt az eddigi legnagyobb kihívásom, mégis azt hiszem, hogy a Froch és a Diaconu elleni mérkőzések fizikálisan és mentálisan is nehezebbek voltak. Bernard Hopkins legyőzésével egy álom valósulhat meg a számomra, néhány évvel ezelőtt még rajongva néztem a mérkőzéseit a tv-ben, most pedig megküzdhetek vele. Ez nagyon izgalmas, de egyben óriási stressz is, viszont készen állok, hogy megfeleljek ennek a kihívásnak."

Forrás: jeanpascalboxing.com/Vincent Éthien

A Netboxe.com-on megjelent interjúban szóba került az egyre erősödő félnehézsúly, és Pascal elmondta véleményét a jelenlegi bajnokokról is: "Ők mind jó harcosok, mindannyian megérdemlik a világbajnoki címeket. A félnehézsúly újra az egyik legerősebb kategória lett. Ha pedig a jelenleg is futó nagyközépsúlyú Szuper Hatos torna bunyósai is csatlakoznak hozzánk, ez lesz vitathatatlanul a legerősebb divízió. Szívesen egyesíteném a címemet Beibut Sumenovval is, biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű mérkőzést láthatnának a rajongók."

Arra a kérdésre, hogy megmérkőzne-e a korábban két súlycsoportban is bajnoki övet szerző és mindmáig veretlen Erdei Zsolttal, a következőket felelte: "Erre a kérdésre nem igazán tudok válaszolni, mert nem ismerem Erdei Zsoltot."

Néhány héttel ezelőtt a haiti származású bunyós edzője, Marc Ramsay kijelentette: nem érdekeltek egy Erdei elleni mérkőzésben, ugyanis nagyobb skalpokkal szeretnék javítani Pascal rekordját. Erdei Zsolt azóta a WBC szervezetnél elfoglalt első helyéről a kielncedikre esett vissza.