Vágólapra másolva!
Várhatóan az április 16-án a Victor Ortiz-Andre Berto főmérkőzéssel fémjelzett amerikai profibokszgálán lép legközelebb szorítóba Erdei Zsolt, a veretlen magyar ökölvívónak ugyanakkor még mindig nem jelentették be ellenfelét. Erdeire minden bizonnyal felhozó meccs vár, egy amerikai lap már azt is tudni véli, ki lesz a következő ellenfél.

A tervek szerint júniusban viszont már komolyabb erőpróba várna a 37 éves Erdeire, bár az általa áhított címmeccs és az igazán nagy név, úgy tűnik, továbbra is várat magára. Az amerikai Beaumont Enterprise információi szerint június 4-én az amerikai Chris Henry ellen lépne szorítóba Erdei Zsolt, a győztes pedig valószínűleg hivatalos kihívó lesz valamelyik szervezetnél, vélhetően az IBF-nél.

A ranglistákon igen magasan jegyzett Henry 2008-ban már bokszolt a világbajnoki címért, akkor egy romániai gálán pontozásos vereséget szenvedett Adrian Diaconu ellen, de ami igen figyelemreméltó, az a tavalyi győzelme, márciusban egy menet alatt végzett azzal a Hugo Garayjal, aki korábban kétszer is alaposan megkeserítette Erdei életét.

A mérkőzést egyelőre csak Henryék részéről erősítették meg, így a hivatalos bejelentésig fenntartással kezeljük a hírt.

Forrás: Profiboksz.hu