Vágólapra másolva!
Edzőt vált a Szeged Beton férfivízilabda-csapata, miután a klubvezetés úgy döntött, nem, hosszabbítja meg az eddigi vezetőedző, Kásás Zoltán lejárt szerződését. Az utódról még nem született döntés.

"A Szeged Beton Vízilabda Egylet vezetése a szponzori körrel egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a vízilabdacsapat szakmai vezetésén változtatni kell. Több alternatíva megvizsgálása és megfontolása után úgy határoztunk, hogy miután Kásás Zoltán vezetőedző szerződése lejárt, a következő évadra nem vele kötünk megállapodást. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Kásás Zoltánt ma is a vízilabdavilág egyik legjobb edzőjének tartjuk, korábbi, valamint nálunk elért eredményei magukért beszélnek, és csak köszönet jár Szegeden végzett munkájáért. Mégis úgy gondoljuk, hogy a csapat és az edző kapcsolatát meg kell újítani, frissíteni a még nagyobb eredmények érdekében. Miután nem konkrét személlyel történő cserében gondolkoztunk, hanem a változtatás szándékában határoztunk, a következő évad edzőjét még nem választottuk ki. Ez a következő hetek feladata lesz" - áll a Szeged Beton férfivízilabda-csapatának közleményében.

A Délmagyar.hu megkereste Kásás Zoltánt, aki egyelőre nem kívánta kommentálni a vezetőség döntését. "Szicíliában nyaralok, most nem akarok semmit mondani, a hét második felében megyek haza, akkor viszont mindenképpen beszélek Körtvélyessy Péter elnök úrral."

Kásás Zoltán 2008 februárjában ült le a szegedi kispadra, a klub legsikeresebb trénerének irányításával nyertek a Tisza-partiak LEN-kupát (2009), lettek bajnoki bronzérmesek (2010, 2011), jutottak az Euroliga főtáblájára (2010-2011).