Vágólapra másolva!
Kis híján összeverekedett a fiával élő tv-adásban Floyd Mayweather Sr. A WBC váltósúlyú címmeccsére készülő bokszoló kesztyűpartnerei az apja szerint semmit nem érnek, ha pedig a fia nekimenne, lerontaná a 41-0-s mérlegét.

Szeptember 17-én meccsel Victor Ortizzal a WBC váltósúlyú világbajnoki övéért Floyd Mayweather Jr. A bunyós nemrég az HBO 24/7 sorozatában nyíltan összeveszett édesapjával, úgy, hogy a két fél látszólag majdnem ölre ment egymással.

Idősebb Floyd furcsálja, hogy a fia szerint féltékeny volna rá: "A dolog azzal kezdődött, hogy elkezdtünk beszélgetni Tim Colemanről, akit korábban Roger edzett és akit az én bunyósom, Vernon Paris kiütött. Én voltam a győztes ringsarokban, ő pedig a vesztesben. Erre elkezdett magyarázni, hogy én féltékeny vagyok. Mire lennék féltékeny? A pénzére? Nem érdekel a fiam pénze, azért ő dolgozott meg. Én tanítottam meg neki, hogyan csináljon pénzt."

"Nagyon közel voltunk hozzá, hogy összeverekedjünk. Egy dologban biztos lehet, az apja nem fog meghátrálni és az apját nem is fogják megverni. És ha nem az apja seggét rúgják szét, akkor egyértelmű, kié lesz szétrúgva. Megmondtam neki, hogy 'Most 41-0 a mérleged, de garantálom, hogy 41-1 lesz, ha nekem jön.' Ez nem sparring meccs, én nem azok közül a csövesek közül való vagyok, akikkel elbokszolgat a teremben" - hangoztatta Mayweather apuka.

A családfő szerint nem a média kedvéért veszett össze a fiával: "Az HBO-nak nem volt köze hozzá, hogy ilyen szintűre fajult ez a vita. Először csak őszintén beszélgettünk, aztán az egész átcsapott valami másba, én pedig nem is értettem, hogy egyáltalán mit akar. Amiért felkaptam a vizet, hogy mégiscsak az apja vagyok. Vitatkozhatunk nőkről, erről, arról, de mikor azt mondja nekem, hogy takarodjak a terméből? Itt szakadt el nálam a cérna. A szüleivel nem lehet ilyen az ember. Korábban már mindketten próbáltuk helyrehozni a kapcsolatunkat. Tíz évig teljesen elvoltunk egymás nélkül."

Mayweather Sr. a fia edzéseitől sincs elragadtatva: "Floyd kesztyűpartnerei szart sem érnek! Nem tudom, Victor Ortiz valójában mennyire jó, de világbajnoki címe van, így egy jobb kategóriába sorolom őt. Szóval, úgy gondolom, hogy az Ortizra való felkészüléshez Floydnak jobb edzőpartnerek kellenének. Most néhány homokzsákkal dolgozik, akikkel azt csinál, amit akar. Ücsöröghet, beszélgethet velük, majd átlendül a kötélen, kezet ráznak, aztán tovább gyapálja őket. Ilyenekre nincs szükség, olyanok kellenek, akik azért mennek oda, hogy szétrúgják a seggedet. Nincs idő kezet rázogatni, meg beszélgetni a ringben."

Forrás: www.profiboksz.hu