Vágólapra másolva!
Szombat este hazai pályán, körülbelül 42 ezer néző előtt próbálja meg harmadik súlycsoportbeli világbajnoki címét begyűjteni a lengyel Tomasz Adamek, méghozzá a nehézsúly WBC bajnoka, Vitalij Klicsko ellen.

A korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok azt ígéri, gyilkos iramot igyekszik majd diktálni, hogy ezzel felőrölje az idősebb Klicsko fivért. "A tempóm ki fogja őt nyírni, ilyen egyszerű az egész. Ha lassú vagy, simán meg tud ütni, de ha jó a sebességed, akkor összezavarodik, és azt sem tudja, hol van."

A világbajnok nem csak sima győzelemre tör, szeretné a KO-arányát javítani ezen a találkozón: "Mindent megteszek, hogy növeljem a kiütéses győzelmeim számát. Annyit megígérhetek, hogy a mérkőzés után senkinek nem lesz kétsége a győztes személye felől. Egy ilyen meccshez nem árt, ha született nehézsúlyú az ember. Adamek viszont csak felhízott, mivel úgy kajál, mint egy nehézsúlyú."

Forrás: AFP/Pjotr Havalej

Fritz Sdunek, Klicsko edzője szerint speciálisan készültek Adamekre: "Vitalijnak ezúttal fogynia kellett, mivel nagyon gyors riválissal lesz dolgunk. Rengeteget dolgoztunk az állóképességén is. Öt nagyon gyors kesztyűpartnerrel edzettünk, és Vitalij jól teljesített ellenük. Adamek a gyorsaságában bízik, körbe-körbe fog mozogni a szorítóban, és megpróbál majd beugrásokból eredményes lenni. De mi készen állunk erre. A feladatunk, hogy folyamatos nyomást gyakoroljunk rá, ami végül majd lelassítja az ellenfelet. Adamek edzője szerint Vitalij jobbosát kell elkerülni, de hát ott van még neki a balja is. Szerintem mindkét kezétől félnie kellene."

Profiboksz.hu