Vágólapra másolva!
Chad Dawson éles szavakkal bírálta Bernard Hopkinst, miután a WBC utólag technikai döntetlenre változtatta kettőjük bokszmeccsének eredményét. A sok vitát kiváltó mérkőzés után eredetileg Dawsont hirdették ki világbajnoknak.

Ha újra megnézik a meccset, egyértelműen látszik, hogy Bernard végig csak színészkedik" - idézte a Boxingscene.com Dawsont.

A WBC címmeccsének második menetében Dawson a padlóra lökte a világbajnokot, aki ezután jelezte a bírónak, hogy megsérült, és nem tudja folytani. A mérkőzésvezető nem látta szabálytalannak Dawson megmozdulását, ezért technikai KO-val őt nyilvánította a meccs győztesének.

"Azon a ponton, mikor bemondták, hogy én nyertem a mérkőzést, teljesen elfeledkezett a sérüléséről, felpattant a székéről, akkor már nem volt semmi baja. Bernard Hopkins egy csaló, egy gyáva nyúl, egy színész. Már három évvel ezelőtt tudtam, hogy nem akar velem harcolni, és most sem akart. Azt akarta, hogy diszkvalifikáljanak engem, vagy ne hirdessenek eredményt."

Dawson szerint a visszavágónak sem lenne semmi értelme, mert Hopkins valójában nem akar megküzdeni vele. "Tudta, hogy ki fog kapni, és inkább talált magának kiutat."

Dawson azt állítja, a 46 éves, a profik között 52 győzelmet aratott Hopkins nem érdemli meg, hogy a legnagyobbak között emlegessék. "A szorítóban egy félelemmel teli ember volt az ellenfelem. Ez az ember hívja magát legendának. Hát nem legenda, egy legenda sosem tenne ilyet. Pascal kificamodott vállal bokszolt, Ali törött állkapoccsal bunyózott. Ha egy karom lett volna azon az estén, akkor azzal harcolok. Ki kellett volna ütni, hogy veszítsek. Hogyan lehet ezt a fickót a legnagyobbakkal egy lapon emlegetni?"

Erdei Zsolt szerint a WBC jól döntött, amikor utólag technikai döntetlenre változtatta a végeredményt. "Hopkins nyilván nem volt a legjobb formájában, de nem is tudott kibontakozni, mert Dawson úgy felöklelte, mint egy bika. Dawson mindenképpen hibás volt, mert szántszándékkal követett el szabálytalanságot, nem is értem, hogyan lehetett ezek után őt kihozni győztesnek" - nyilatkozta nemrégiben az [origo]-nak Erdei, aki decemberben szeretne megmérkőzni valamelyik szervezet világbajnoki címéért.

Profiboksz.hu / [origo]