Vágólapra másolva!
Evander Holyfield és Riddick Bowe egyaránt úgy véli, képes lenne elverni akár Vitalij, akár Vlagyimir Klicskót, ám a nehézsúly profiökölvívó-címeit birtokló ukrán fivérek nem szívesen kockáztatnának ellenük.

A 49 éves Evander Holyfield (44 győzelem - 29 KO, 10 vereség, 2 döntetlen) továbbra sem tett le álmáról, hogy nehézsúlyú világbajnokként vonuljon vissza.

A korábbi vitathatatlan bajnok szívesen kiállna a súlycsoport jelenlegi élmenőivel, Vitalij és Vlagyimir Klicskóval, de úgy érzi, esélytelen, hogy egy ilyen csata összejöjjön.

"Számukra ez csak arról szól, hogy kik ellen kereshetik a legtöbbet. Nos, másodvonalasok ellen nem kereshetnek úgy, ahogy ellenem, hiszen még mindig én vagyok a legnagyobb nevű nehézsúlyú. De nem kockáztatnak ellenem. Az összes szervezet nehézsúlyú világbajnokaként akarok visszavonulni, és tudom, hogy mindkét Klicskót megverném" - idézte a Profiboksz.hu Holyfieldet.

Ugyancsak hasonlóan érez az IBF, a WBO és a WBA-címet birtokló Vlagyimirrel és a WBC-bajnok Vitalijjal kapcsolatban a 44 éves Riddick Bowe, aki utoljára 2008-ban lépett szorítóba, de mérlege imponáló: 43 győzelme (ebből 33 KO) mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget - éppen Holyfield ellen 1993-ban.

"Ha akarják, kiállok ellenük, ehhez csak az kellene, hogy kapjak hat hónapot a felkészülésre. Az oroszlán felismeri az oroszlánt, de ezek a fiúk csak birkák" - nyilatkozta a Huffington Postnak.

Bowe elmondta, utolsó németországi mérkőzésén, amikor 2008. december 13-án Mannheimben legyőzte Gene Pukallt az egyik Klicsko fivér nagypapának szólította. "Tudod, mit tenne ez a nagypapa most? Elverné a seggedet" - üzent az ukrán bokszolóknak.