Vágólapra másolva!
Az ukrán Vitalij Klicsko egyhangú pontozásos győzelmet (118-110, 118-110, 119-111) aratott Münchenben a bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címmeccsén a brit Dereck Chisora ellen. A 28 éves brit a pénteki mérlegelésen megpofozta Vitalijt, a meccs előtt pedig szembe köpte a fiatalabb Klicsko testvért, Vlagyimirt, ám a vereséget nem kerülhette el, igaz, a várt kiütés elmaradt.

A pénteki mérlegelésen Dereck Chisora váratlanul megütötte Vitalij Klicskót, aki akkor azt ígérte: "Ezt visszakapod szombaton, a ringben rendezem le veled, ahol móresre tanítalak."

A kezdés előtt a 28 éves britnek a bandázsával akadt probléma, majd az egykori Manchester United-kedvenc Eric Cantona hetes mezében ringbe érkező Chisora látványosan szembe köpte ellenfele öccsét, Vlagyimir Klicskót, így igen feszült hangulatban és jelentős késéssel kezdődött meg a címmeccs.

A kihívó meglehetősen bátran kezdett, a jelentős fizikai hátrányban lévő Chisora agresszivitása mellé azonban nem társult komolyabb átütőerő és pontosság, de az offenzív taktika így is elégnek bizonyult a tisztes helytálláshoz.

Forrás: AFP

A 40 éves Klicsko az összecsapás nagy részében hátrafelé mozogva bokszolt, míg Chisora időszakos beugrásokkal és folyamatos hajolgatással igyekezett úgy közel kerülni a világbajnokhoz, hogy lehetőleg elkerülje a veszélyes ütéseket. A pontosabb és látványosabb ütéseket Klicsko jegyezhette szinte végig, de emellett Chisora is ellopott pár menetet.

Mivel a kiütés (amely csak elvétve lógott a levegőben) elmaradt, a 12 menetet követően a pontozókra - köztük a magyar Flórián Bélára - maradt a döntés, akik egyhangúan, 118-110, 118-110, 119-111 arányban Vitalij Klicskót látták jobbnak. Az ukrán ezzel nyolcadik alkalommal védte meg címét - számolt be a mérkőzésről a Profiboksz.hu.

Az utolsó menet:


Sikerével karrierje 44. győzelmét (ebből 40 KO) aratta Klicsko, aki eddig csak kétszer kapott ki.

A zimbabwei születésű Chisora ezzel elszenvedte pályafutása harmadik vereségét, és nem tudta növelni 17 győzelme (10 KO) számát.

Matolcsit hamar kiütötték Dániában

Pár másodperc alatt kapitulált szombati mérkőzésén Matolcsi József - írja a Profiboksz.hu szakportál. A Hajdúsági Zúzógép Dániában a mindössze 20 éves Patrick Nielsennel csapott össze egy nyolcmenetesre tervezett középsúlyú mérkőzésen. A találkozó gyakorlatilag az első komolyabb kombináció után eldőlt a nyitó menetben, ugyanis a hazai bunyós előbb egy jobbossal megfogta, majd egy fejre mért ballal nagyon keményen le is ütötte Matolcsit (a magyar bunyós a fejét is beütötte a szorító padlójába), akit gyakorlatilag azonnal le is léptetett a vezetőbíró. Matolcsi promotere, Giuseppe Lauri is a kötélnégyszögben termett, és jelezte, feladják a küzdelmet.