Klicsko 18-adszor is megvédte a címét

volodimir klicsko, ökölvívás, boksz, bryant jennings
Wladimir Klitschko of the Ukraine (L) dodges a punched from Bryant Jennings of the US during their World Heavyweight Championship boxing bout at Madison Square Garden in New York on April 25, 2015. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Vladimir Klicsko, az ukránok profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoka egyhangú pontozással maradt a trónon szombaton az amerikai Bryant Jenningsszel szemben, a New York-i Madison Square Gardenben.

A 39 éves Klicsko sorozatban 18-adszor védte meg címét, és pályafutása 67. profi találkozóján a 64. győzelmét aratta. Három veresége közül a legutóbbit több mint tíz éve, 2004 áprilisában szenvedte el, azóta gyakorlatilag megszorítani sem tudták riválisai, a 19/1-es mérlegnél tartó Jennings azonban remekül állta a sarat. A 30 éves kihívó a 12 menetes meccs első felében jobbára védekezett, a kilencedik menetben azonban egy ütése nyomán felszakadt az ukrán óriás arcbőre.

Klicsko a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) övét is kockára tette, és a címvédést követően a negyedik nagy szervezetnél, a WBC-nél (Boksz Világtanács) is világbajnok akar lenni. Utóbbi célját eddig nem válthatta valóra, mivel a WBC öve korábban bátyja, Vitalij tulajdonában volt, aki azonban időközben visszavonult, s politikai pályára lépve tavaly Kijev főpolgármestere lett.

Bryant Jennings állt a sarat Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Ennél fogva viszont a testvérharcot - amelyet édesanyjuknak tett ígéretüknek megfelelően nem vállaltak egymás ellen - felválthatja a WBC friss világbajnoka elleni csata. A 29 éves amerikai Deontay Wilder januárban vette el a címet a Vitalij Klicsko örökébe lépett kanadai Bermane Stiverne-től. Volodimir Klicsko legutóbb november 15-én bokszolt tétmeccsen, akkor kiütéssel nyert az addig veretlen bolgár Kubrat Pulev ellen.