Vágólapra másolva!
Megvédte profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címét a WBC szervezetnél az amerikai Deontay Wilder, miután kihívóját, Eric Molinát a 9. menetben leléptették az egyesült államokbeli Birminghamben rendezett összecsapáson.

A magyar idő szerint vasárnap hajnali mérkőzés nyomán a 29 éves Wilder nem csupán a vb-övet őrizte meg, hanem makulátlan mérlegét is, 34. fellépésén 34. győzelmét aratta. A szintén amerikai Molina 23 győzelme mellett harmadik vereségét könyvelhette el. Wilder januárban szerezte meg a titulust a WBC-nél (Boksz Világtanács) az ukrán Vitalij Klicsko örökébe lépett kanadai Bermane Stiverne-től.

Az idősebbik Klicsko fivér visszavonulása után öccse, Vlagyimir valóra válthatja álmát: valamennyi jelentős világszervezetnél ő lehet a világbajnok, ehhez jelen állás szerint Wildert kell majd legyőznie, ha sikerül tető alá hozni kettejük mérkőzését. A 39 éves ukrán óriás - aki idén áprilisban egyhangú pontozással maradt a trónon az amerikai Bryant Jenningsszel szemben - a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) övét is őrzi, és már csak a WBC-elsőség hiányzik gyűjteményéből.