Vágólapra másolva!
Augusztus 14-én egy nehézsúlyú profi bokszmérkőzésen a korábbi cirkálósúlyú világbajnok Steve Cunningham ellen lép ringbe az egykori félnehézsúlyú világelső Antonio Tarver. Az amerikai nagy álma, hogy Vlagyimir Klicskóval is bokszolhasson és legyőzze az egyeduralkodó ukránt.

Tarver azt követően lett világsztár, hogy 2004-ben ki tudta ütni az akkor még érinthetetlennek tartott Roy Jonest. Az amerikai bunyós új célja természetesen a nehézsúly meghódítása lenne, elmondása szerint valami hasonlót szeretne az IBF, a WBO és a WBA világelsője, Vlagyimir Klicsko ellen alkotni, ami annak idején Jonesszal szemben sikerült neki.

Vlagyimir Klicsko ugyanabban az időben kezdte, mikor én. Csak neki van ennyi tapasztalata, mint nekem. Szóval lássuk, ki a legjobb. Már bebizonyítottam, hogy bármire képes vagyok. Amikor Roy Jonest kiütöttem két menetben, ő volt a Superman, a korszak Floyd Mayweathere. Azon az estén bebizonyítottam, hogy bárkit meg tudok verni, beleértve Klicskót is" - idézte Tarvert a Profiboksz.hu szakportál.

A 46 éves amerikai eddig 31 győzelmet aratott (22 KO), hatszor kikapott: 2000-ben Eric Harding, 2003-ban Roy Jones, 2004-ben Glen Johnson, 2006-ban Bernard Hopkins, 2008-ban és 2009-ben pedig kétszer Chad Dawson győzte le.