Shaq mosolyt csalt Muhammad Ali arcára

Joe Frazier, Muhammad Ali, boksz, ökölvívás
Joe Frazier, Muhammad Ali, boksz, ökölvívás
Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legismertebb és legsikeresebb sportolója, Muhammad Ali újabb komoly elismerésben részesült, miután a Sports Illustrated magazin róla nevezte el Sportolói örökség díját.

A tekintélyes sportlap Ali jelenlétében ünnepélyes keretek között, Louisville-ben jelentette be a díj létrehozását, a bokszoló Joe Frazier elleni harmadik világbajnoki meccsének, a "manilai thriller"-nek a 40 éves évfordulóján.

A minden idők egyik legjobb bokszmérkőzésének tartott összecsapást Ali nyerte meg, miután Fraziert edzői már nem engedték ki a sarokból a 15. menetre.

Frazier vs Ali

Az ünnepségen megjelent többek között a 73 éves, Parkinson-kórban szenvedő bokszoló korábbi nagy ellenfelei közül George Foreman és Larry Holmes is, valamint a korábbi kosarassztár, Shaquille O'Neal.

Ali az eseményen végig napszemüvegben volt és nem beszélt, viszont elmosolyodott,

amikor O'Neal megérkezett, és viccből leült a felesége helyére.

Az új díjat az kaphatja meg, akinek a sportolói pályafutása nagy hatással volt a világ sportjára, és évtizedeken keresztül sportemberhez méltóan élt és tevékenykedett. Az elismerés minden évben decemberben, a magazin Év sportolója díjával együtt kerül átadásra.

A Sports Illustrated választása nem véletlenül esett az olimpiai és világbajnok Alira, ugyanis

a bokszoló 39-szer szerepelt az újság címlapján,

ennél többször csak Michael Jordan volt látható az SI borítóján.