Hibátlan maradt az Északi Rémálom

Robert Helenius, boksz, ökölvívás
Finnish boxer Robert Helenius poses after the Heavyweight non-title bout against British boxer Michael Sprott on March 23, 2013 in Magdeburg, eastern Germany. AFP PHOTO / RONNY HARTMANN
Vágólapra másolva!
Huszonkét profi bokszmérkőzését követően is őrzi veretlenségét Robert Helenius, ráadásként ismét begyűjtötte a nehézsúlyú Európa-bajnoki övet, valamint az IBF nemzetközi bajnoki címét.

A 31 éves, svéd születésű, de már finn állampolgárságú Helenius Helsinkiben lépett szorítóba a kanadai-német Franz Rill ellen, aki ugyan makulátlan rekorddal érkezett a mérkőzésre, végül csak pár rövid fellángolásra futotta az erejéből.

Rill az első és a negyedik menetben is megjárta a padlót, így végül Helenius 117:109, 117:109, 118:109 arányú egyhangú pontozásos győzelemmel zárta le a küzdelmet, írta a Profiboksz.hu szakportál.

Robert Helenius Forrás: AFP

Az Északi Rémálom becenévvel illetett bunyós eddigi 22 meccse során olyan neves bunyósokkal találkozott, mint az egykoron Vlagyimir Klicskót legyőző WBO-világbajnok Lamon Brewster, az őt legyőző ugyancsak WBO-világbajnok Szergej Ljahovics, a WBC egykori világbajnoka, Samuel Peter, illetve a brit Dereck Chisora.

A hírek szerint a következő ellenfele a 26 éves brit Anthony Joshua lehet, aki eddig mind a 15. mérkőzésén KO-győzelmét aratott.

Ortiz 7 menetet adott

Látványos mérkőzésen, meggyőző teljesítményt nyújtva védte meg interim, azaz ideiglenes WBA nehézsúlyú világbajnoki címét Luis Ortiz, miután a szombat éjszakai gálán a 7. menetben parancsolt megálljt kihívójának, Bryant Jenningsnek.

A 36 éves kubai Ortiz már a nyitó percekben meglepte amerikai riválisát, akinek láthatóan nem feküdt a bajnok stratégiája, stílusa. A második etapban némileg fordulni látszott a kocka, és a magára találó Jennings visszajött a találkozóba, egy felvonással később viszont ismét Ortiz ragadta magához a kezdeményezést.

A változatos, hullámzó összecsapás végül a már említett 7. menetben fejeződött be, miután Ortiz egy felütéssel padlóra küldte ellenfelét, aki felállt, de a szédült amerikai bokszoló nem kerülhette el a technikai KO-t.