Vágólapra másolva!

Döntetlent ért el a Fotex KC Veszprém férfikézilabda csapata a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérk



A spanyol együttes nyugodott meg hamarabb, és egy perc alatt két gólt is lőtt, ezek egyikét emberhátrányból. A hatodik percig kellett várni az első veszprémi találatra, ezt a kubai Perez szerezte. Röviddel ezután Éles egyenlített, majd a következő támadásban hétméterest hibázott.

Nem esett sok gól a mérkőzés elején, a kilencedik percben is mindössze csak 3-3-at mutatott az eredményjelző. Ezt követően a BL-címvédő vendég együttes, hol egy, hol pedig két góllal vezetett, a Veszprém azonban mindig tudott egyenlíteni. A 18. percben például Zubjuk emberhátrányból vette be a nagyszerűen védő Barrufet hálóját, majd a 20. percben először vezetett a mérkőzés folyamán a Veszprém (9-8).

A félidő végéig egymást váltogatva, egy-egy góllal vezettek a csapatok, a harminc perc leteltével pedig minimális vendégelőnnyel (14-15) tértek pihenőre.

A második játékrész - az elsőhöz hasonlóan - percekig nem hozott gólt, végül a 33. percben újra kezdődött az első félidei játék: vagyis hazai egyenlítés után (15-15) újra Barcelona előny
következett (15-16).

Nem volt magas színvonalú a találkozó, egyik csapat sem védekezett jól, így igazán izgalmas helyzet nem alakulhatott ki. Az 52. percig a mérkőzésre addig is jellemző koreográfia szerint
zajlottak az események, akkor annyiban változott a kép, hogy Zsigmond góljával a Fotex átvette a vezetést.

Valero Lopez, a Barcelona vezetőedzője időt kért, de ő sem tudott tanácsaival változtatni a játék menetén. Igazi izgalmat csak az utolsó fél perc hozott, ekkor Perezt kiállították a cseh játékvezetők, majd 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt Garralda gólt lőtt, és úgy tűnt, a Barcelona megnyeri a mérkőzést. Hogy nem így lett, az Élesnek köszönhető, ugyanis a dudaszó pillanatában egyenlített.

Két nagyon jó képességű csapat küzdelmét láthatta a teltházas veszprémi sportcsarnok közönsége, a döntetlen megfelelt a játék képének.

Kiss Szilárd, a Fotex KC Veszprém vezetőedzője: "Erre számítottunk, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, sajnos a győzelem elmaradt."

MTI