Vágólapra másolva!

A GYSEV az Euroligában



Tekintettel az elmúlt két évben elért nemzetközi eredményeire, a GYSEV-Ringa női csapata indulhat a következő idényben az Euroligában. A kosárlabda-szövetség a törvényi, illetve gazdasági változásokat kiváltó terveit az Ifjúsági és Sportminisztériumhoz juttatja el.

Döntés született arról is, hogy a klubok kérésének eleget téve, a következő bajnokságban sem változtatnak a lebonyolítási formán és továbbra is az eddig ismert számban szerepelhetnek külföldi játékosok a magyar csapatokban.

Horváth Frigyes, az MKOSZ főtikára bejelentette, hogy a magyar női válogatott az idei bajnokság befejezését követően Szlovákiában, majd Németországban vesz részt nemzetközi tornán.

A kosárlabda-szövetség vezető testülete meghallgatta a szakmai ad hoc-, és a sportág jövőbeni működtetését tervező bizottság beszámolóját. Egyes javaslatokat már a következő elnökségi ülésen megvitatnak, míg a törvényi, illetve gazdasági változásokat kiváltó terveket az Ifjúsági és Sportminisztériumhoz juttatják el.

Szintén a március 1-jei elnökségi ülésen határozzák meg a május 21-én sorra kerülő beszámoló közgyűlés napirendi pontjait is.MTI