Vágólapra másolva!

Kiesett a Fotex Veszprém



Búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeitől a Fotex KC Veszprém együttese, miután a negyeddöntő visszavágó mérkőzésén ötgólos vereséget szenvedett a spanyol bajnok FC Barcelona csapatától.

Az első félidő 20. percéig a Veszprém irányította a játékot, hol egy, hol pedig két góllal vezettek Éles Józsefék. Tették ezt annak ellenére, hogy például az első 12 percben a katalánok hat büntetőhöz jutottak, és kétszer is emberelőnyben játszottak. A veszprémi kapusok - Szathmári János és Fazekas Nándor - azonban egymást váltva több bravúrt is bemutattak, ráadásul előbbi egy, utóbbi két hétméterest is hárított.

A 20. percben átvette a vezetést a Barcelona, majd a nyolcezres közönség buzdításától hajtva a szünetig ötgólosra növelte előnyét a fokozatosan elfáradó vendégcsapattal szemben.

A második játékrész első gólját Oszlánczi szerezte (16-12), de ezután végleg kiderült, mennyit számít, ha egy csapatnak minden poszton két-két azonos képességű, világklasszis játékosa van. A Veszprém, amelyből térdsérülése miatt hiányzott a balszélső Pásztor István, nem tudta alkalmazni leghatásosabb fegyverét, a gyors indítást.

Öt perccel a mérkőzés vége előtt már-már megalázó különbséggel vezetett a Barcelona (28-20), de a magyar csapatot dicséri, hogy a második félidő eredményét kiegyenlítve a lefújáskor is a félideihez hasonló, ötgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (29-24).

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
FC Barcelona (spanyol) - Fotex KC Veszprém 29-24 (16-11)

gólszerzők: Cavar 7, Ortega 5, Guijosa 4, Masip, Urdangarin, Garralda 3-3, Csepkin 2, Soler, Lozano 1-1, illetve Éles 9, Oszlánczi 6, Zubjuk 3, Perez, Zsigmond 2-2, Gulyás, Kis Á. 1-1.
Hétméteres: 12/8, illetve 4/4
Kiállítás: 4, illetve 10 perc

(MTI)