Társoldalunk:

A BVSC megverte a PosillipótA Szőnyi úti uszodában a házigazda BVSC-Brendon szerdán este bravúros, 7-6-os győzelmet aratott a világ egyik legjobb vízilabdacsapata, az olasz Posillipo Napoli elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő csoportmérkőzésén.

A mérkőzés elején hatalmas úszóverseny alakult ki, sok kihagyott helyzettel, majd a BVSC vezető gólját követően a vendégek lendültek bele, és a második negyed elejére 3-1-es vezetést szereztek. Ettől kezdve azonban a házigazdák távoli lövéseikkel megtalálták az olasz védekezés ellenszerét, és még a mérkőzés fele előtt egyenlítettek.

A folytatásban rendre a BVSC vezetett, eleinte mindig egy-egy góllal, de amikor a hajrára az előny kettőre nőtt (7-5), már mindenki elkönyvelte a bravúros győzelmet. Az utolsó másodpercben a címvédő nápolyiak erejéből már csak a szépítésre futotta (7-6).

A Posillipo magyar légiósa, Kásás Tamás nem szerzett gólt.

A magyar bajnok második csoportmérkőzésén bravúros győzelmet aratott, s ezzel korábbi jugoszláviai vereségét követően minden szempontból reményt keltő helyzetben, továbbjutásra esélyesen várhatja a három hét múlva esedékes görög bajnok elleni találkozót.

BVSC-Brendon - Posillipo Napoli (olasz) 7-6 (1-2, 2-1, 2-2, 2-1)
Szőnyi út, 2000 néző, V: Szadekov (orosz), Borell (spanyol)
Gólszerzők: Märcz, Tóth F., Varjas 2-2, Dala 1, illetve Silipo 3, Rath 2, Postiglione 1.
(MTI)