Társoldalunk:

Egy ponttal kikapott a BSEA Ronchetti kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a BSE-Esma női kosárlabdacsapata egypontos vereséget szenvedett hazai környezetben francia ellenfelétől.

Jól kezdett a BSE, a félidő közepére Mészáros Kornélia hárompontosaival hétpontos előnyt szerzett (24-17). A lendületes kezdést megtorpanás követte, a francia együttes a következő négy percben lerohanta ellenfelét, átvette a vezetést (28-30 - 14. perc). Az első félidő befejező perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok, Bakai Eszter kétpontosával sikerült egyenlíteni a hazai együttesnek (36-36).

A második félidőt is a városmajoriak kezdték jobban, hat pontos előnyre tettek szert (43-37). Ismét a félidő közepén torpantak meg a hazaiak, s a vendégek egyenlítettek (48-48). Kiegyenlített küzdelem folyt a továbbiakban. A mérkőzést a találkozó vége előtt hat másodperccel Antibe büntetőből szerzett pontja döntötte el a franciák javára (62-63).

A BSE egypontos hátránnyal nehéz visszavágó elé néz. A franciaországi találkozót jövő hét szerdán rendezik meg. A párharc győztese az Aix-en-Provence (francia) - Ramat-Hasharon (izraeli) negyeddöntő továbbjutójával csap össze az elődöntőben.

BSE-Esma - WAITI Bordeaux (francia) 62-63 (36-36)
Városmajor, 200 néző, v: Tomasz Kudlicki (lengyel), Miroslav Macela (cseh)
Legjobb dobók: Bakai 13, Mészáros 13, Csákány 10, illetve Antibe 18, Weistroffer 15, Gurlics 14.
(MTI)