Társoldalunk:

Hármas kudarc a nőikosárlabda kupákbanKiesett a Ronchetti Kupa címvédője, a GYSEV, mert nem tudta ledolgozni 24 pontos hátrányát. A másik negyeddöntőben a BSE 20 pontos vereségével szintén kiesett. A PVSK az Euroligában kapott ki a Comótól.

Rosszul kezdett a hazai csapat, a spanyolok a 6. percben hétpontos vezetéshez jutottak. A soproniak nem tudták ráerőltetni saját játékstílusukat ellenfelükre, így mindössze kétpontos előnnyel zárták az első félidőt.

Fordulás után óriási erővel, s a megfelelő agresszivitással játszottak a házigazdák. Már 20 ponttal is vezetett a Sopron, de a végén a Kanári-szigetekről érkezett vendégek hidegvérrel értékesítették a büntetőket, és végeredményben 158-152-es kosáraránnyal jutottak a Ronchetti-kupa elődöntőjébe.

Saeed Armaghani, a GYSEV-Ringa vezetőedzője: "Az elején rosszul játszottunk. A második játékrészben lehetőségünk nyílt volna a továbbjutásra, ám a helyi időmérő hibájából három pontot vesztettünk, így elbuktunk."

Domingo Diaz, a Sandra Las Palmas vezetőedzője: "Azt hiszem mi voltunk a jobbak. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy nagyon gyengén működtek a játékvezetők."

A Ronchetti-kupa másik negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a BSE-ESMA női kosárlabdacsapata 20 pontos vereséget szenvedett a francia WAITI Bordeaux együttesétől, így kiesett a további küzdelmekből.

A PVSK-MiZo női kosárlabdacsapata tízpontos vereséget szenvedett Olaszországban az Euroliga A-csoportjának 14., utolsó fordulójában.

Rátgéber László vezetőedző nyilatkozata: "Gratulálok a lányoknak, mert jobban játszottak, mint a Como. Ellenfelünk a támadó lepattanók sikeres megszerzésével győzött le bennünket."

(MTI)