Vágólapra másolva!

Portugália és Macedónia következik



Dávid Kornél nélkül szerepel utolsó két Eb-középdöntő mérkőzésén a magyar férfikosárlabda-válogatott.

"Nehéz mérkőzés vár ránk Portugáliában, de győzelemre számítok" - nyilatkozta az MTI-nek a keddi elutazás előtt Mészáros Lajos, a válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar csapat, eddigi remek szereplésének köszönhetően, a most következő két befejező csoportmérkőzés eredményétől függetlenül már biztos résztvevője a franciaországi Európa-bajnokság 16-os döntőjének.

Eddig eldőlt, hogy a június 21. és július 3. között sorra kerülő Eb-döntőn ott lesz a címvédő Jugoszlávia és a házigazda Franciaország, valamint Szlovénia, Németország, Magyarország, Oroszország, Macedónia, Spanyolország, Izrael, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Litvánia, Törökország és Olaszország, s nagy esélye van erre Görögországnak és Csehországnak is.

A Portugáliában pályára lépők: Gulyás Róbert, Mérész Tamás, Boros Zoltán (valamennyien Atomerőmű SE), Czigler László, Mészáros Zalán (Matáv Pécs SE), Orosz László, Bencze Tamás (Klima-Vill Kaposvár), Sitku Ernő (Danone-Honvéd), Halm Roland (Albacomp-SZÜV), Kálmán László (Falco BC).(MTI)