Vágólapra másolva!

Kezdődik a rájátszás



Március 20-án a a férfiaknál és a nőknél is megkezdődnek a három győzelemig tartó párharcok a magyar kosárlabda-bajnokság rájátszásában, ahol az 1-8. helyért kiírt találkozókon lépnek pályára a csapatok. A férfiaknál már a négy közé jutásért is óriási küzdelem várható, hiszen a szakemberek szerint régen volt ennyire kiegyenlített a mezőny.

Az esetleges ötödik mérkőzéseken a Pécsnek és a Falcónak is kedvezhet az alapszakaszban elért jobb helyezés, aminek köszönhetően az említett két csapat hazai környezetben szerepelhetne a mindent eldöntő találkozón.

A nőknél valamivel egyszerűbb a helyzet: a 22 alapszakaszbeli mérkőzéséből mindössze egyet elveszítő GYSEV-Ringának nem okozhat gondot a Zala Volán legyőzése, a címvédő PVSK-MiZo pedig szintén favorit az OSC-Közgáz elleni párharcban. Nagy csata várható az FTC-Diego - BSE-ESMA, valamint a Soproni Postás-Omega Tabak - DKSK-BorsodChem összecsapásokon. Ebben a két párharcban könnyen elképzelhető, hogy csak az ötödik mérkőzés dönt a továbbjutásról.

A rájátszás párosításai:

férfiak:
Albacomp-SZÜV - ZTE KK
Atomerőmű SE - BC Marc-Körmend
Matáv Pécsi SE - Soproni Ászok KC
Falco-Írókéz KC - Phylaxia Szolnoki Olaj KK

Az első találkozókat március 20-án rendezik.

nők:
GYSEV-Ringa - Zala Volán (első mérkőzés: 03. 21.)
Soproni Postás-Omega Tabak - DKSK-BorsodChem (03. 23.)
PVSK-MiZo - OSC-Közgáz (03. 21.)
FTC-Diego - BSE-ESMA (03. 20.)

(MTI)