Vágólapra másolva!

Az Újpest a Patrasszal játszik a LEN-kupáért<br/>

A magyar vízilabdacsapatok közül elsőként - és ha a BVSC-Brendon nem járna sikerrel a Bajnokok Ligájában, akkor egyetlenként - az UTE-Taxi 2000 került be az egyik európai kupa fináléjába.

Godova Gábor vezetőedző csütörtökön elmondta: szerinte az újpestiek, akik két hét múlva - az előzetes hírek szerint - itthon kezdenek, körülbelül azonos esélyekkel pályáznak a LEN-kupa elnyerésére, mint ellenfelük, a görög Kotszobolosz Patrasz.

- Nem sokat tudunk a Patraszról, ám a görög vízilabda erejét jelzi, hogy mindhárom kupában versenyben van még egy-egy csapatuk. Előzetesen ötven-ötven százalék esélyt adok mindkét együttesnek, s hamarosan megkezdjük ellenfelünk feltérképezését - mondta el Godova Gábor.

Az UTE eddig kétszer diadalmaskodott a LEN-kupában (1993-ban és 1997-ben), s az utóbbi hét esztendőben hat alkalommal jutott be valamelyik kontinentális sorozat fináléjába, egy-egy alkalommal nyert BEK-et és Szuper Kupát. Az idei kupaveretlenségét őrző csapat a negyeddöntőben a jugoszláv Partizan Beogradot búcsúztatta kettős győzelemmel, majd legutóbb - a budapesti ötgólos sikert követően - a horvát Jug Dubrovniknak is csak egy 12-12-es hazai döntetlenre tellett erejéből.

A rivális patrasziak utolsó két "áldozatukkal" - előbb a jugoszláv Primorac Kotorral, majd a spanyol Real Canoe Madriddal - szemben egyszer-egyszer nyertek és veszítettek, a szerdai elődöntő-visszavágón pedig csak hosszabbítás után sikerült kiharcolniuk a továbbjutást. A görögök játékstílusát jól jellemzi, hogy négy utolsó kupamérkőzésük gólkülönbsége 26-21, míg az UTE-nél ugyanez a mutató 41-33. Vagyis a Patrasz védekezése hatékonyabbnak, viszont támadójátéka gólszegényebbnek mondható.

A két összecsapásra április 27-én vagy 28-án, illetve május 11-én vagy 12-én kerül sor.

(MTI)