Vágólapra másolva!

Bizakodó magyarok az európai kupákban<br/>

Két magyar női kézilabda-csapat vívhatja ki vasárnap a döntőbe jutást a Bajnokok Ligájában, illetve az EHF-kupában. Ehhez előbbi sorozatban a Dunaferr SE-nek négy, míg az utóbbiban a Győri Graboplast ETO KC-nak egy gól hátrányt kell ledolgoznia.

A dunaújvárosiak a címvédő osztrák Hypo Niederösterreich ellen vasárnap 17 órakor lépnek pályára az átalakított jégcsarnokban. Az első mérkőzésen 24-20-ra kapott ki a Dunaferr.

- Bizakodóak vagyunk, jó hangulatban készülnek a játékosok. Úgy gondolom, lelkesedésben és agresszívításban nem lesz hiány. A továbbjutásunkhoz feltétlenül szükséges, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa. A hazai pálya előnye mellett egy kis szerencse is nélkülözhetetlen. Ezen kívül ki kell javítanunk azokat ahibákat, amelyeket a bécsi összecsapáson követtünk el: főleg a félidei hajrákra és a gyors visszazárásokra gondolok - nyilatkozta Zsiga Gyula vezetőedző.

A Dunaferrből továbbra is hiányzik majd a sérült Bozsana Radulovics.

A Győr kellemesebb helyzetben van, hiszen a lengyel GKS Piotrkowia otthonában csak 29-28-ra kapott ki.

- Az első mérkőzés előtt fele-fele arányban adtam a továbbjutásai esélyeket, most már 70-30 a javunkra. Pigniczki Krisztina, Nagy Anikó és Szilágyi Bea még mindig harcképtelen. Nem szeretnénk lebecsülni a vendégeket, de bízom benne, hogy nem csak győzünk és továbbjutunk, hanema közönségünket is ki tudjuk majd szolgálni látványos, jó játékkal - vélekedett Vanyus Attila klubelnök, aki elmondta, hogy a vasárnap 11 órakor kezdődő összecsapásra elővételben minden ülőhelyre szóló jegy elkelt.

(MTI)