Vágólapra másolva!

Kassán a vízilabda-válogatott<br/>

Szombaton és vasárnap két mérkőzést játszik a magyar vízilabda-válogatott Kassán a szlovákokkal, addig pedig összesen négy közös edzést tartanak.

Kemény Dénes, a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 15 fős keretet állított össze a Ferencváros, az Újpest, a Vasas és a BVSC játékosaiból, kiegészülve Vincze Balázzsal (NAS-Naftagas Becsej). Klubkötelezettsége miatt ezúttal nem tartott a többiekkel három külföldön légióskodó pólós: Benedek Tibor (Ina Assitalia Roma), Kásás Tamás (Posillipo Napoli) és Varga Zsolt (Mladost Zagreb). Utóbbiak a hétközi nemzetközi kupafordulóban éppen magyar csapatok ellen szereztek döntő jelentőségű gólokat. (Az olaszok a BVSC-t győzték le 9-8-ra a Bajnokok Ligájában, a horvátok pedig négygólos különbséggel búcsúztatták az FTC-t a KEK elődöntőjében.)

- Bízom benne, hogy a hiányzók ellenére is bebizonyosodik: erősebbek vagyunk a szlovákoknál. Persze a négy közös edzés után már jobban lehet majd tippelni az eredményekre. A fiúk közül azok lesznek talán idegesebbek a szokottnál, akiknek a helye egyelőre még kérdőjeles a válogatottban. Szeretnék ugyanis egy 18 fős keretet kialakítani hosszabb távra, és bár a most Kassára utazók - persze a három légióssal együtt - előnyben vannak, még lehet, hogy lesz csere. Ha valaki gyengébben játszik, azt felválthatják azok, akik most kimaradtak, de tartósan kiemelkedően szerepelnek klubcsapatukban - mondta Kemény Dénes.

A kassai edzőtáborozást és két mérkőzést követően a magyar válogatott júliusig - vagyis addig, amig a klubok sűrű programja tart - már nem szerepel külföldön, utána viszont sorozatban vesz majd részt nemzetközi tornákon.

(MTI)

Ajánló: