Vágólapra másolva!

Előny az Albacompnál<br/>

Az Albacomp-SZÜV együttese vasárnap majd' húszpontos győzelmet aratott Székesfehérvárott a Falco-Írókéz KC csapata ellen a férfikosárlabda bajnokság döntőjének első mérkőzésén.

Albacomp-SZÜV - Falco-Írókéz KC 79-60 (39-30)
Székesfehérvár, 2500 néző.
Legjobb dobók: Maroney 21, Shannon 18/3, Karner 13/6 illetve Kálmán 19/9, Wiley 18, Bosnjak 7.

A hazaiak kezdtek jobban és elsősorban az amerikai Maroney centerposztról dobott kosarainak köszönhetően gyorsan előnyt szereztek. A vendégeknél a kulcsembernek számító jugoszláv Dzunicsnak nem sikerültek a dobásai, míg a fehérvári együttesben Karner és a másik amerikai kosárlabdázó, Shannon is feljavult, így 9 pontos előnnyel mehettek pihenőre a hazaiak.

A második játékrészben az Albacomp egy 13-2-es rohammal gyakorlatilag eldöntötte a találkozót és szinte akkor szerzett kosarat a megroggyant szombathelyiek ellen, amikor akart.

Farkas Sándor, az Albacomp vezetőedzője: - Semmi különös nem történt, hoztuk a kötelező győzelmet. A Falco gyengén játszott, ezért sikerült a vártnál nagyobb arányban nyernünk.

Földi Sándor, a Falco trénere: - Gratulálok a hazaiknak, ezen a mérkőzésen jobbak voltak nálunk. Semmi gond nincs, kedden egyenlítünk.

A párharc állása: 1-0 az Albacomp javára.

A második találkozót kedden, Szombathelyen játsszák 18 órakor.

A DKSK-BorsodChem együttese vasárnap 82-73-ra legyőzte a GYSEV-Ringa csapatát Diósgyőrben, a nőikosárlabda bajnokság elődöntőjének negyedik mérkőzésén, így 2-2-re egyenlített a három győzelemig tartó párharcban. A rendkívül kiélezett és nagyiramú mérkőzésen a hazaiak elsősorban lelkesedésben múlták felül a soproniakat, akik a sérülés miatt hiányzó Balogh Juditot nem tudták megfelelően pótolni. A döntő 5. találkozót szerdán Sopronban, 18 órakor rendezik.

(MTI)

Ajánló:

A bajnoki címvédő honlapja