Vágólapra másolva!

Rátgéberrel hároméves szerződést kötött a Pécs<br/>

Rátgéber Lászlóval újabb hároméves szerződést kötöttünk - jelentették be csütörtöki, pécsi sajtótájékoztatójukon a PVSK-MiZo női kosárlabda szakosztályának vezetői, alig fél nappal azután, hogy szerdán este otthonukban vesztették el a bajnoki döntőt a GYSEV-Ringa ellenében.

Rátgéber hat éve dolgozik Pécsett, ez idő alatt három arany-, egy ezüst-, két bronzérmet nyert csapatával, és háromszor vezette kupagyőzelemre együttesét. Ezekkel az sikerekkel az évtized legeredményesebb klubcsapata címet érdemelték ki.

A szakosztályvezetés célja az, hogy 2002-re az Euroliga négyes döntőjébe jutásra képes kosarasaik legyenek, s a finálét Pécs rendezze. Az egyik fő támogató, a MiZo szintén három évre kötelezte el magát a klub mellett. Sőt, amennyiben a PVSK elnöksége jóváhagyja, ősztől MiZo Pécsi VSK lesz a csapat neve. A MÁV-val szintén jól haladnak az egyeztetések a többéves szerződés megkötése érdekében.

A vasutasok játékoskeretében több változás is várható, egy-két idősebb kosarasnak már nem ajánlanak szerződést, a kiszemelt újakkal pedig megkezdődtek a tárgyalások. A cél egy olyan ütőképes gárda kialakítása, amely a nemzetközi porondon előbbre tud lépni, Magyarországon pedig továbbra is meghatározó csapat marad.

(MTI)