Vágólapra másolva!

A Győr legyőzte a világ egyik legjobb csapatát<br/>

A női kézilabda EHF-kupa döntőjének első mérkőzésén a házigazda Graboplast ETO vasárnap Győrött 24-21-re legyőzte a dán HK Viborgot.

Győri Graboplast ETO - Viborg HK (dán) 24-21 (10-11)
Győr, 2500 néző, vezette: M. Nacsevszki, D. Nacsevszki (macedónok)
Győr: Pálinger - Dumitru, Kindl 1, Bíró 3, Kulcsár 12/6, Laczó 2, Horváth 5. Cserék: Moszkovaja, Köbli, Kovács 1.
Viborg: Czjugum - Simonsen 5, Brödsgaard, Gyerjugina 3/1, Astrup 5/1, Larsen 1, Hansen. Cserék: Torp (kapus), Jensen, Höjfeldt, Jörgensen 7/1, Jensen.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc
Hétméteresek: 7/6, illetve 7/3

Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés, és ezt csak fokozta, hogy mindjárt az elején Pálinger kivédte a dánok hétméteresét, majd a Graboplast ETO kétgólos vezetésre tett szert. A Viborg hol egy, hol két zavaróval védekezett, s ezzel sikerült is semlegesítenie a győri átlövőket, viszont nem tudott mit kezdeni a bejátszásokkal. Az első félidő közepéig többnyire a hazaiak vezettek, elhúzniuk azonban nem sikerült. Ezt követően viszont az ETO megtorpant, jobbára a dánok irányították a játékot, s előnybe is kerültek. Az első félidő végül egygólos viborgi vezetéssel zárult.

A szünet után Jörgensen góllal nyitott, ám a szenzációsan játszó Kulcsár vezérletével az ETO-nak sikerült az egyenlítés (13-13). A hazai zöld-fehérek ebben az időszakban jól védekeztek, ám gyakran nem tudtak mit kezdeni a vendégek taktikájával azok támadásainál. Kindl Gabriella 16-15-nél szerezte meg első gólját, s ezzel megtört a jég. Szárnyakat kapott a hatalmas lelkesedéssel küzdő győri csapat, s jó játékkal fokozatosan növelte előnyét. Kulcsárék már négy góllal is vezettek, az izgalmas hajrában azonban mindkét gárda több helyzetet elhibázott. A Graboplast ETO végül háromgólos különbséggel győzött az EHF-kupa-döntő első mérkőzésén (24-21).

Vura József, a Graboplast ETO edzője: - Nagyon küzdöttek, hajtottak a lányok, és a közönség hatalmas biztatása mellett, ha nem is jó játékkal, de sikerült legyőzniük a Viborgot. A visszavágóval csak holnaptól foglalkozunk, de mindent megteszünk a kupagyőzelemért.

Ulrik Wilbek, a Viborg edzője: - Meglepett a győriek harcos játéka. Nagyon nehéz visszavágóra számítok, ám bízom a sikerünkben.

(MTI)