Vágólapra másolva!

Kiesett a BVSC-Brendon<br/>

Csak döntetlenre futotta a magyar bajnok BVSC-Brendon erejéből szerdán este a Szőnyi úton a jugoszláv Naftagas Becsej ellen és ez a házigazdák búcsúját jelentette a Bajnokok Ligájától.

Bajnokok Ligája, középdöntő, csoportmérkőzés:
BVSC-Brendon - Naftagas Becsej (jugoszláv) 7-7 (2-2, 2-2, 1-1, 2-2)
Szőnyi út, 2000 néző, V: Borell (spanyol), Afanaszjev (orosz)
Góldobók: Dala, Németh 2-2, Ibolya, Ma:rcz, Varjas 1-1, illetve Krstonosic, Uskokovic, Sapic 2-2, Vincze 1

A nagy tét miatt mindkét csapat rendkívül idegesen kezdett, alig akadt lövéssel végződő támadás. A hazaiak nyugodtak meg hamarabb, és 1-0-ra, majd a 4. percben már 2-1-re vezettek, de az első negyed hajrájában - miután mindkét oldalon sorban maradtak ki az emberelőnyös helyzetek - a vendégek kiegyenlítettek (2-2).

A folytatásban minden úgy alakult, ahogy azt a BVSC elképzelte. Tekintettel arra, hogy a döntőbe jutáshoz háromgólos győzelem kellett, sokan már elkönyvelték a magyar bajnok továbbjutását: a második negyed 5. percében 4-2 volt a házigazdák előnye. Ez sem volt azonban elég, mert a rutinos ellenfél ismét kiegyenlített, döntő jelentőségű volt Vincze Balázs akció végén elért találata.

Ettől kezdve két negyeden keresztül jobbára az történt a medencében, amit az óbecseji együttes játékosai akartak. Kétszer is ők szerezték meg a vezetést, a vasutasoknak maradt az egyenlítés kényszere. A hajrában már látszott, hogy nem sikerül a BVSC-nek kiharcolnia a megfelelő különbségű győzelmet, sőt - a győzelmet sem. Az előny 7-6-nál ismét a magyaroknál volt, de erre is érkezett a válasz (7-7), s ez a jugoszlávok döntőbejutását, a BVSC kiesését jelentette.

- A nagy rohanás közben rengeteget hibáztunk - értékelt Gerendás György, a vasutasok edzője. - Sajnos 4-2 után sem nyugodtunk meg, elkapkodtuk a legjobb lehetőségeket és többnyire az emberelőnyöket is.

A budapesti döntetlennel gyakorlatilag eldőlt, hogy - függetlenül a szintén szerda este Athénban játszott Vuliagmeni (görög) - Posillipo Napoli (olasz) találkozó eredményétől - a június 4-5-én Moszkvában sorra kerülő BL-döntőbe az olasz és a jugoszláv bajnok jutott, a másik ágról a Dinamo Moszkva és a horvát Splicska Banka már korábban kiharcolta részvételét a fináléban.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája Kék csoportjának másik szerdai mérkőzésén:
Vuliagmeni (görög) - Posillipo Napoli (olasz) 6-8 (1-2, 3-1, 1-1, 1-3)

A csoport végeredménye: 1. Posillipo Napoli 8 pont (50-43), 2. NIS-Naftagas Becsej 7 (56-51), 3. BVSC-Brendon 5 (46-43), 4. Vuliagmeni 4 (44-58)

(MTI)