Vágólapra másolva!

A Viborg nyerte az EHF-kupát<br/>

Nem volt elég a múlt vasárnap hazai pályán szerzett előny (24-21) a győrieknek, mert a szombati, dániai visszavágón a házigazda Viborg a második félidőben nyújtott jó játékával 7 góllal verte a magyar együttest, és ezzel megszerezte az EHF-kupát.

Viborg HK (dán)-Győri Graboplast ETO 28-21 (13-11)
Herning, 5000 néző, V: Kalin, Koric (szlovének)
Viborg: Czjugum - Simonsen 3, Jörgensen 2, Gyerjugina 5, Astrup 8/7, Larsen, Hansen 4 csere: Brödsgaard 3, Skov, Nielsen, Jensen 2
ETO: Pálinger - Dumitru 1, Moszkovaja 2, Kulcsár 10/4, Kindl 4, Köbli, Horváth 1 csere: Hofmann (kapus), Laczó 1, Némethné 1, Kovács 1
Hétméteresek: 7/7, illetve 5/4
Kiállítások: 10, illetve 4 perc, Kulcsár az 55. percben kizárva
Az EHF-kupát a Viborg HK nyerte 49-45-ös összesítéssel.

Fantasztikus hangulatban, telt ház előtt kezdődött az EHF-kupa-döntő második mérkőzése a herningi vásárközpont egyik csarnokában. A győriek háromgólos előnyük birtokában nyugodtan játszottak, míg a Viborgot sürgette az idő a hátrány ledolgozására.

Az 5. percben Kulcsár góljával még az ETO vezetett (2-1), aztán fokozatosan feljöttek a dán zöld-fehérek, és az első félidő nagy részében 3-4 gól volt az előnyük. Az ETO azonban nem roppant össze és jó védekezésének köszönhetően felzárkózott, a Viborg előnye egy gólra csökkent. Az első félidő végeredménye az utolsó másodpercben lőtt hétméteres-góllal alakult ki.

A szünet után egy ideig jól tartotta magát a Győr, aztán - elsősorban a gyors indításokból - 19-15-re alakította a mérkőzés állását a Viborg. Ettől kezdve fokozatosan növelte előnyét a dán együttes, és a különbséget a mérkőzés végéig még növelni is tudta.

A hősiesen küzdő ETO minden dícséretet megérdemel a helytállásáért, ezt jelezte a dán közönség vastapsa is a díjátadó ünnepségen.

(MTI)