Vágólapra másolva!

Az ISM 2000-től fejleszteni kezdi a kosárlabdát<br/>

Az Ifjúsági és Sportminisztérium 2000-ben elindítja a magyar kosárlabdasport fejlesztési programját, amelyet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége dolgozott ki, és az ISM hagy jóvá - jelentette be pénteken Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter a sportág közgyűlésén.

A miniszter elmondta, hogy a támogatási és fejlesztési program alapvető feladata a sportág bázisának szélesítése, valamint a szakmai munka szinvonalának emelése és ennek következményeként a nemzetközi eredmények javítása.

Deutsch úgy fogalmazott: a magyar kosárlabdasport rendkívül sokat fejlődött az utóbbi években, ami eredményességben is megmutatkozott, hiszen a férfiválogatott 30 év után bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, valamint tavaly a soproni GYSEV-Ringa női csapata megnyerte a Ronchetti-kupát.

A sportminiszter kitért az NBA-ben szereplő és a közgyűlésen is jelenlévő Dávid Kornél sikerére, ami, mint mondta, nagyon sokat jelent a magyar kosárlabda külföldi megítélésében.

Azt is bejelentették, hogy az MKOSZ Dávid Kornél Chicago Bulls néven egy alapítványt hoz létre, amelynek célja az utánpótlásképzés támogatása.

(MTI)