Vágólapra másolva!

Nyert a magyar kézilabda-válogatott Norvégia ellen<br/>

Megnyerte negyedik csoportmérkőzését a magyar férfi kézilabda-válogatott, így a harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhet a C-csoportban. Vass Sándor szövetségi kapitány együttese vasárnap hatgólos győzelmet aratott Norvégia felett.

Eredmény: Magyarország - Norvégia 31-25 (13-13)

Magyarország: Szathmári - Kertész 5, Éles 10, Sótonyi 5, Mezei 2, Nagy L., Bene 3
cserék: Perger (kapus), Kotormán 5, Décsi 1, Rosta I.
A norvég góldobók: Penne 7, Berge, Hagen 5-5, Oustorp 3, Rasch 2, Lauritzen, Haugseng, Bjerheim 1-1
Hét méteresek: 8/5, illetve 4/3 Kiállítások: 14, illetve 8 perc

Villámrajtot vett a magyar válogatott, és az 5. percben már 5-0-ra vezetett a fehérmezes együttes. Sőt, a 13. percben már 9-3 volt az állás Élesék javára, és ekkor úgy tűnt, könnyebb lesz a mérkőzés, mint amilyenre a magyarok előzőleg számítottak.
Az első játékrész közepén azonban negyedórás hullámvölgybe és többször is emberhátrányba került a magyar együttes, a norvégok pedig ezt kihasználva egyenlítettek, sőt 12-11-re már ők vezettek.
A félidei döntetlent (13-13) követően néhány percig még akadozott a magyar összjáték, de a csereként beállt Perger Zsolt védései és a fegyelmezettebb védekezés végül eredményesnek bizonyult. 18-14-re, majd 22-16-ra is vezettek Élesék és ekkor látszott, hogy a norvégok elkészültek erejükkel. Az északiak 24-20-nál még egyszer megközelítették a magyarokat, ám ezt követően már nem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri a találkozót.
Magyarország hétfőn a csoportmérkőzések zárófordulójában a világbajnoki címvédő Oroszországgal mérkőzik, magyar idő szerint 17 órakor.

(MTI)