Vágólapra másolva!

FTC-előny a bajnoki döntőben<br/>

A házigazda FTC-Vitalin vízilabdacsapata hosszabbítás után 8-7-re győzött hétfőn a népligeti uszodában a BVSC-Brendon ellen, a bajnoki rájátszás döntőjének első mérkőzésén. Az alapszakasz legjobbjaként induló Ferencváros ezzel 1-0-ra vezet a címvédővel szemben a három nyert találkozóig tartó párharcban. A vasutasok csütörtökön a Szőnyi úton javíthatnak.

FTC-Vitalin - BVSC-Brendon 8-7 (1-2, 1-1, 3-1, 1-2, 1-1, 1-0)
Népliget, 200 néző, V: Kosztolánczy, Németh
góldobók: Kiss Cs. 3, Péter, Dodog, Steinmetz B., Fodor, Matajsz 1-1, illetve Ibolya 2, Monostori, Dala, Märcz, Varjas, Petik 1-1

A ferencvárosiak élni tudtak a lehetőséggel, vagyis hogy a remélt siker érdekében a rendkívül szűk befogadóképességű, ám igazán hazainak mondható medencében, azaz a népligeti uszodában rendezték a BVSC elleni finálé első mérkőzését. Az is őket segítette, hogy jóval több emberelőnyt ítéltek javukra a játékvezetők.

A fentiek ellenére csak a 3-1-re megnyert 3. negyedben vette át a vezetést az FTC, amely addig végig az eredmény után futott. A második játékrészben például csak Kósz kapus sorozatos bravúrjai mentették meg a vendéglátókat a többgólos hátránytól. A harmadik 7 perc is jó példa volt a rossz helyzetkihasználásra: az egyik oldalon Kiss Cs., a másikon Märcz rontott kihagyhatatlannak tűnő helyzetben. A vasutasoknál Dala sem találta az irányzékot, az ellenfél balkezes sztárja, Kiss viszont belelendült a végére.

Az utolsó felvonásra 5-4-gyel fordultak a csapatok, de hamarosan ismét a BVSC állt jobban. Kiss Cs. egyenlített, majd a kétszer 3 perces hosszabbítás első félidejében Ibolya bombája után Fodor újra egyenlőre alakította az állást. Később Kiss a felső lécre lőtt, majd Matajsz szerzett gólt, amire a BVSC már nem tudott válaszolni, így a címvédő várhatja hátrányból a folytatást.

(MTI)