Vágólapra másolva!

Magyarország kiemelt, Egyiptom leszerepelt<br/>

Hétfőn készítik el a 2000-es Európa-bajnokság sorsolását, ahol a magyar válogatott a kiemeltek között szerepel. Vasárnap a helyosztókkal és az elődöntőkkel folytatódott az egyiptomi vb, a házigazdák meglepetésre csak a 7. helyért játszhatnak majd hétfőn.

Hétfőn Kairóban elkészítik a 2000. január 21. és 30. között Horvátországban 12 válogatott részvételével sorra kerülő férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. A magyar együttest Spanyolország, Németország, Oroszország, Jugoszlávia, Franciaország, Dánia, Norvégia és Macedónia mellett kiemelték.

Horvátország a rendező, Svédország a címvédő jogán automatikusan részt vehet az Eb-n. A fennmaradó tíz helyre húsz csapat pályázik. Ezért nem lesznek csoportküzdelmek, hanem összesorsolják a válogatottakat és oda-visszavágós párharcok döntenek az Eb-részvételről.

Az 5-8. helyért rendezett helyosztókkal kezdődött meg vasárnap a világbajnokság záró szakasza. Az egyiptomi válogatott szereplése miatt a rendezők módosították a helyosztók és elődöntők műsorát. Az eredetileg tervezettel ellentétben a Kuba-Németország mérkőzés nyitotta meg a délutáni programot. Ezt követte az ugyancsak az 5-8. helyért sorra kerülő Egyiptom-Franciaország összecsapás.

Az 5-8. helyért:

Németország-Kuba 23-22 (12-11)
góldobók:
Kretzschmar 6, Zerbe 4, Roos 3, Schwarzer, Baur, Von Behren, Wenta 2-2, Petersen, Menzel 1, illetve Vrios 7, Fiss 6, Gonzalez 3, Rodney 2, Caedanas, Aldazaral, Yants, Suarez 1-1

Franciaország-Egyiptom 27-25 (13-12, 22-22, 25-24)-hosszabbítás után
góldobók:
Cazal 6, Golic 5, Fernandez 4, Richardson, Kervadec 3-3, Burdet, Joulin, Wiltberger 2-2, illetve El-Attar 7, Mabruk, Nabil 4-4, S.Husszein, El-Magd 3-3, Avad 2, Ragab, Belal 1-1

A hosszabbítással végződött Egyiptom-Franciaország mérkőzés rendes játékidejének letelte után kissé elszabadultak az indulatok a sajtótribün mögötti lelátón. Néhány szurkoló szóváltásba keveredett az egyik rendezővel, aki ezt követően felszólította a
rendőröket, hogy távolítsák el az őt sértegető személyt. Ebből fakadóan kisebb lökdösődés kezdődött, ugyanis a rengeteg vitatkozó, kiabáló szurkoló közül nehéz volt kiválasztani a kezdeményezőt. Szerencsére a határozottan fellépő rendőrök néhány perc alatt megnyugtatták a kedélyeket, így a hosszabbítás alatt már nem történt újabb rendbontás.

A hétfői helyosztók műsora (magyar idő szerint):

az 5. helyért:
Németország-Franciaország, 20.30
a 7. helyért:
Kuba-Egyiptom, 18

(MTI)