Vágólapra másolva!

Olaszország nyerte a kosárlabda Európa-bajnokságot<br/>

Az olasz válogatott magabiztos játékkal, 64-56-ra nyert Spanyolország ellen a férfi kosárlabda Európa-bajnokság fináléjában, így 1993-as - szintén Franciaországban aratott - győzelme után második alkalommal lett a kontinens legjobbja.

A finálé ideges hangulatban kezdődött, mindkét együttes rengeteget hibázott, valamint egymást követték a szabálytalan szerelések is. A 7. percben

Fotó: Jack Dabaghian/Reuters

Az olaszok rászolgáltak a sikerre

A második játékrész Myersék nagyszerű sorozatával folytatódott, és a 27. percre eldőlni látszott a találkozó (47-28). Bogdan Tonjevic olasz szövetségi kapitány csapata szinte mindenben felülmúlta az ezúttal gyenge napot kifogó spanyolokat. Így Corrales pontjaival hiába zárkózott fel Lolo Sainz együttese, az olaszok magabiztosan nyerték a finálét, és 1983 után másodszor lettek Európa-bajnokok.

A döntőben:
Olaszország-Spanyolország 64-56 (32-24)
legjobb dobók: Myers 18, Fucka, Abbio 10-10, illetve Corrales 15, Herreros 10

Jugoszlávia bronzérmet szerzett a Franciaországi férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, miután 12 pontos különbséggel legyőzte a házigazda válogatottat.

A 3. helyért:
Jugoszlávia-Franciaország 74-62 (33-26)

Litvánia szerezte meg az ötödik helyet a franciaországi férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, miután a szombati helyosztón fölényes, 31 pontos győzelmet aratott Oroszország felett.

Az 5. helyért:
Litvánia-Oroszország 103-72 (42-33)

A német férfi kosárlabda-válogatott végzett a franciaországi Európa-bajnokság hetedik helyén, miután a szombati helyosztón legyőzte Törökország csapatát.

A 7. helyért:
Németország-Törökország 86:67 (48:36)

A horvát, az angol, a lett, a szlovák és a svájci együttes lesz az ellenfele a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak a 2001-es Európa-bajnokság középdöntőjében - jelentette a szombati párizsi sorsolásról Mészáros Lajos szövetségi kapitány.

- Egyelőre nem tudom részletesen véleményezni a sorsolást, de valamennyi csoport tűrhetőnek tűnik. Csoportonként az első kettő jut tovább, majd meglátjuk mire leszünk képesek - vélekedett a kapitány.

A 2001-es férfi Európa-bajnokság középdöntőjének csoportjai:

A-csoport: Anglia, Horvátország, Lettország, MAGYARORSZÁG, Svájc, Szlovákia
B-csoport: Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Görögország, Lengyelország, Észtország
C-csoport: Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Finnország, Hollandia, Izrael, Svédország
D-csoport: Belgium, Izland, Macedónia, Portugália, Szlovénia, Ukrajna

(MTI)

Ajánló:

Az Eb hivatalos honlapja